Beograđani, pažnja - radovi širom prestonice menjaju trase gradskog prevoza: Evo koje će linije saobraćati izmenjenim režimom

10.03.2023

16:55

0

Autor: L. Đ. T.

Pojedine ulice biće u potpunosti zatvorene za saobraćaj

Beograđani, pažnja - radovi širom prestonice menjaju trase gradskog prevoza: Evo koje će linije saobraćati izmenjenim režimom
Ilustracija - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će od sutra zbog radova na nekoliko saobraćajnica širom prestonice doći do izmena na linijama javnog gradskog prevoza.

Promena trase linija javnog prevoza tokom radova biće u Ulici auto-put za Zagreb, zatim u Vodovodskoj ulici i Gandijevoj, kao i na auto-putu od Surčina do Novog Beograda.

Auto-put za Zagreb

Zbog radova na redovnom održavanju u Ulici auto-put za Zagreb, na delu od zone raskrsnice sa Ulicom dr Žorža Matea do zone raskrsnice sa Ulicom partizanske avijacije, od 11. do 15. marta doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Ulica se u potpunosti zatvara za saobraćaj tokom izvođenja radova. Vozila javnog prevoza saobraćaće u ovom periodu na sledeći način: 

- u smeru prema Bežanijskoj kosi, vozila sa linija 74, 75, 76, 612 i 708, kao i noćne linije 75N će se od raskrsnice ulica Tošin bunar i Dr Žorža Matea kretati sledećom trasom: Tošin bunar – ulazna rampa na Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Šidu) – Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Šidu) – isključenje sa Bulevara Arsenija Čarnojevića u zoni skretanja za Bežanijsku kosu – Ulica partizanske avijacije i dalje redovnim trasama;

- u smeru prema gradu, vozila sa linija 74, 75, 612 i 708, kao i noćne linije 75N će se kretati sledećom trasom: Partizanske avijacije – isključenje za Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Nišu) u zoni TC „Okov” – Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Nišu) – isključenje sa Bulevara Arsenija Čarnojevića u zoni skretanja za Tošin bunar – Tošin bunar i dalje redovnim trasama; 

- u smeru prema gradu, vozila sa linije 76 će se kretati sledećom trasom: Bežanijska kosa – Dr Žorža Matea – Tošin bunar – ulazna rampa na Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Šidu) – Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Šidu) – isključenje sa Bulevara Arsenija Čarnojevića u zoni skretanja za Bežanijsku kosu – Partizanske avijacije – Auto-put za Zagreb (ulica pored TC „Okov”) i dalje redovnom trasom do Ulice Marka Čelebonovića – Ulica Marka Čelebonovića – Partizanske avijacije – isključenje za Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Nišu) u zoni TC „Okov” – Bulevar Arsenija Čarnojevića (smer prema Nišu) – isključenje sa Bulevara Arsenija Čarnojevića u zoni skretanja za Tošin bunar – Tošin bunar i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trasa vozila će koristiti sva postojeća stajališta.

Profimedia
 

Linije 58,88 i 512 menjaju trasu

Zbog hitnih radova koje izvode ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" i zatvaranja Vodovodske ulice u visini kućnog broja 125, u subotu, 11. marta doći će do izmene trasa linija 58, 88 i 512, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz. 

Vozila sa ovih linija saobraćaće od osam do 20 časova preko Požeške ulice, Endija Vorhola, Milorada Jovanovića, Vodovodske i dalje redovnim trasama.

Linija 602 saobraća izmenjenom trasom

Tokom izvođenja radova na izgradnji deonice dodatka auto-puta E763, od Surčina do Novog Beograda, od 12. do 31. marta doći će do promene u radu linije javnog prevoza 602, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi se izvode na kolovozu u Vinogradskoj ulici, na delu od kružnog toka Vinogradske, Vojvođanske, Surčinske i Ulice dr Ivana Ribara do Vojvođanske u zoni stajališta „Silosi”. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi doći će do potpunog zatvaranja za saobraćaj predmetne deonice, zbog čega će vozila sa linije 602 u oba smera saobraćati trasom: Vojvođanska – kružni tok – Surčinska – Vojvođanska u Surčinu do terminusa SRC „Surčin”.

Privremeno se izmešta stajalište „Blok 61” za linije 45, 604, 605 i 610, gledano u smeru ka Bloku 45, na lokaciju koja se nalazi stotinak metara dalje u istom smeru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike