Šest nedelja do 36. Beogradskog maratona, a već prijavljeno 6.700 trkača: "Možemo da očekujemo rekordan broj učesnika"

10.03.2023

15:08

0

Maraton će se održati u nedelju 23. aprila sa startom u 10 časova kod crkve Svetog Marka

Šest nedelja do 36. Beogradskog maratona, a već prijavljeno 6.700 trkača: "Možemo da očekujemo rekordan broj učesnika"
Ilustracija - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Na šest nedelja do 36. Beogradskog maratona učešće je već prijavilo 6.700 trkača, što je ujedno ukupan broj učesnika prošlogodišnjeg Beogradskog maratona, saopštili su organizatori.

- Trenutno interesovanje svedoči da možemo da očekujemo rekordan broj učesnika i spektakl na ulicama Beograda! Hvala svima koji su nam ukazali poverenje, radimo punom parom da ovo poverenje opravdamo i radujemo se skorom zajedničkom druženju - navode iz Beogradskog maratona.

Kako se ističe, poseban kuriozitet 36. Beogradskog maratona čini ekipna, štafetna trka na 21km, u kojoj četiri člana tima pređu distancu polumaratona - dužine 21km. Ova trka je namenjena svima koji žele da osete maratonsku energiju i timski duh, a koji nisu fizički pripremljeni da istrče samostalno celu dužinu.

Tanjug/Tara Radovanović
 

Takođe, štafetna trka je odličan način da firme organizuju rekreaciju i druženje za zaposlene, a prošlogodišnja brojka od blizu 1.000 učesnika u štafeti svedoči o velikom interesovanju za ovu trku.

Beogradski maraton, 36. po redu, zakazan je za nedelju, 23. aprila sa startom u 10 časova kod crkve Sv. Marka.

Prijave su još uvek otvorene, a u zavisnosti od nivoa forme, maratonci biraju da li će se prijaviti za polumaraton 21km ili ceo maraton od 42 km, a svi ostali učesnici imaju mogućnost da se oprobaju na trci dužine 10 km, koja se prvi put organizuje u okviru Beogradskog maratona ili da prošetaju na "Trci zadovoljstva" stazu dužine 2,5 km zajedno sa porodicom, prijateljima ili ljubimcima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike