Stranac pitao taksiste koliko košta vožnja do aerodroma, oni mu uputili salvu uvreda! Otkrivamo kako možete stati na put bahatim vozačima

09.03.2023

08:00

0

Ovaj video-snimak podigao je buru na društvenim mrežama, a ujedno i stvorio ružnu sliku o glavnom gradu Srbije

Stranac pitao taksiste koliko košta vožnja do aerodroma, oni mu uputili salvu uvreda! Otkrivamo kako možete stati na put bahatim vozačima
Bahati taksisti - Copyright Profimedia/Instagram printscreen/moj_beo_grad

Beogradsku javnost zaprepastio je razgovor između jednog stranca i trojice taksista kod Stara železničke stanice, koji je pokazao kako se oni ophode prema turistima koji dođu u srpsku prestonicu.

Ovaj video-snimak podigao je buru na društvenim mrežama, a ujedno i stvorio ružnu sliku o glavnom gradu Srbije. 

Kako je prikazano na videu, mladić je prišao trojici taksista i na engleskom jeziku pitao koliko košta vožnja do beogradskog aerodroma. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Na to ga je jedan od trojice taksista pitao, takođe na engleskom, koliko košta kamera koju stranac drži u ruci, a zatim je osuo niz uvreda na njegov račun - "s*sa, k*rac...

Ipak, druga dvojica bila su nešto pristojnija, te mu je jedan taksista ponudio da ga odveze do "Nikole Tesle" za 2.000 dinara, što je niža cena nego po taksimetru. 

Snimak se završava tako što oni odlaze do bankomata, jer turista nije imao novac kod sebe, već samo karticu. 

Ispod ove objave nizali su se raznorazni komentari, a veliki broj građana osuo je paljbu po bahatim taksistima.

RINA
 

- Sramotno, slika i prilika zatucanih seljačina. Ima pristojnih ljudi, ali mahom ovi neobrazovani se ovako ponašaju, sramno jako. I posle se pitamo zašto nas niko neće, zato jer sami sebi kopamo jamu i pljujemo na svaku mušteriju bez obzira na rasu, pol i veroispovest - bio je jedan od komentara. 

"To su divljaci a ne taksisti", "Kakva nekultura, neobrazovanost i bezobrazluk", komentarili su sugrađani. 

"Prva stvar koju stranka treba da uradi jeste da prijavi taksistu"

Kada se stranka nađe u sličnim situacijama, u kojima ih taksista vređa, ili čak u nekih gorim, Aleksandar Bjelić iz Saveza auto-taksi udruženja Srbije (SATUS) za 24sedam objašnjava da je neophodno da se građani obrate Saobraćajnoj inspekciji grada Beograda.

- U takvim situacijama potrebno je da građani podnesu prijavu nadležnom sekretarijatu, da im objasne šta se, kada i kako dogodilo, kao i da navedu registarski broj taksi vozila - objašnjava za 24sedam Bjelić. 

Printscreen/YouTube
Aleksandar Bjelić

Naš sagovornik dodaje da taksista od nadležnog suda jedino može da snosi novčanu kaznu, čija visina zavisi od vrste prekršaja. 

Osim "udarca po džepu", taksista može dobiti i isključenje od kompanije u kojoj je prijavljen da radi.

- Postoje određeni prekršaji u organizovanim firmama koji predviđaju isključenje na šest sati, sedam dana, mesec dana... A, ukoliko dođe do nekih većih prekršaja, kao što je fizički napad na stranku ili ne daj Bože nešto mnogo gore, taksista se trajno isključuje - zaključio je Bjelić za 24sedam.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike