Najhumaniji maratonac! Draško se odrekao rekorda da bi istrčao polumaraton sa dečakom u kolicima (FOTO)

16.07.2022

18:00

0

Draško se trčanjem bavi dugo, a polumaraton u Beogradu trči svake godine, ali ne iz ličnog zadovoljstva

Najhumaniji maratonac! Draško se odrekao rekorda da bi istrčao polumaraton sa dečakom u kolicima (FOTO)
FB_IMG_1652646536693 - Copyright Privatna arhiva/Draško Stanković

Da trčanje nije individualni sport u kojem trkači isključivo ostvaruju svoje lične rekorde, dokazao je sportista Draško Stanković (28), koji je cilj 35. Beogradskog maratona prešao sa dečakom Ilijom u invalidskim kolicima.

Naime, na svečanosti održanoj u Skupštini grada Beograda, 12. jula, Beogradski trkački klub (BCR) dobio je priznanje "Heroj 35. Beogradskog maratona" za veliki doprinos i razvoj trkačke zajednice, a titulu heroja dobio je i trener ovog kluba Draško, koji se odrekao svog trčanja za rezultatom da bi neko drugi uz njega dobio priliku da završi trku.

Privatna arhiva/Draško Stanković
Draško i Ilija 

Kako je on objasnio za 24sedam, trčanjem se bavi dugo, a polumaraton u Beogradu trči svake godine, ali ne iz ličnog zadovoljstva. 

- U Beogradu maratone trčim iz drugih razloga, da li za klub, ili da nekome pravim društvo, a ove godine sam rešio da pomognem nekome i osećao sam se spremnim da mogu da trčim za oboje. Javio sam se Sportskom savezu osoba sa invaliditetom, gde su pristali na moju ideju i upoznali me sa Ilijom - kazao je Draško.

On dodaje da su njih dvojica polumaraton istrčali za dva sata i pet minuta! 

Na cilju, Draško kaže da je Ilija bio oduševljen, ali i da mu je rekao jednu rečenicu koju neće zaboraviti.

- Na startu smo se dobro zezali, prskali, smejali, pevali, a na cilju mi je rekao da je uživao i da bi voleo i sledeće godine da učestvuje na Beogradskom maratonu - ističe naš sagovornik. 

Lični rekord 

Ovaj trkač za 24sedam kaže da je svoj prvi polumaraton istrčao 2012. godine, ali da se ovim sportom aktivno bavi od 2018. 

- Moj lični rekord u polumaratonu je sat i 27 minuta. Maraton dosad nisam trčao, to ostavljam za malo zrelije trkačke godine, još uvek se "ložim" na brzinu - zaključio je naš sagovornik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike