Beograđani, naoružajte se strpljenjem: Radovi širom grada prave karambol u saobraćaju - evo koje se ulice zatvaraju!

02.03.2023

18:30

0

Kao što smo i obećali, krećemo silovito u novu građevinsku sezonu u Beogradu - rekao je gradski menadžer Miroslav Čučković

Beograđani, naoružajte se strpljenjem: Radovi širom grada prave karambol u saobraćaju - evo koje se ulice zatvaraju!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Radovi koji se izvode širom Beograda prouzrokovaće zatvaranje pojedinih saobraćajnica, te će Beograđani u narednom periodu morati da se naoružaju strpljenjem jer će im za prelazak nekih uobičajenih trasa biti potrebno više vremena nego inače.

Naime, od 1. marta počelo je izvođenje planiranih toplovodnih i elektro radova na Bulevaru despota Stefana i Bulevaru Milutina Milankovića, dok su danas počeli radovi na sanaciji kvara na kanalizacionoj mreži u zoni raskrsnice Vojvođanske i Gandijeve ulice na Novom Beogradu.

Kako je istakao gradski menadžer Miroslav Čučković, nova građevinska sezona u Beogradu je počela, a radovi na Bulevaru despota Stefana će se u etapama odvijati do 25. septembra.

24sedam
 

- Kao što smo i obećali, krećemo silovito u novu građevinsku sezonu u Beogradu. Upravo ovaj deo izgradnje energetskog kabla na Bulevaru despota Stefana je za nas značajan iz nekoliko razloga. Prvi je sigurna snabdevenost električnom energijom strogog centra Beograda i svih naselja koja gravitiraju na ovom području. Takođe, ovde u rejonu Bulevara despota Stefana počinje i izgradnja beogradskog metroa, tako da će ovaj kabal omogućiti napajanje te velike mašine, takozvane krtice, koja će iz ovog pravca krenuti ka Sajmu, za razliku od one koja će iz Železnika krenuti ka Sajmu, i one će se sresti na toj lokaciji nakon kopanja tunela - istakao je Čučković.

Trenutno su na Bulevaru despota Stefana zatvorene dve trake, dok je Palmotićeva (Milana Kašanina) zatvorena u potpunosti, zbog čega se saobraćaj u ovom centralnom delu prestonice odvija sporije nego inače.

Tanjug/Dragan Kujundžić
Miroslav Čučković

- Nećemo u svim delovima dana imati podjednaku blokiranost. Palmotićeva ulica je za sada zatvorena, a potom idemo ka ulicama Čarlija Čaplina i Cvijićevoj i blagovremeno ćemo obaveštavati javnost do 25. septembra, dok ne budemo stigli do trafostanice na Pančevačkom mostu - rekao je Čučković.

Naglasio je i da je veoma značajno to što će na Bulevaru despota Stefana izaći i budući tunel koji ide od Ekonomskog fakulteta.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

- S obzirom na to da izgradnja tog tunela počinje iz ovog rejona, takođe će zahtevati snažno napajanje električnom energijom. Radovi na Bulevaru despota Stefana trajaće do 25. septembra, ali ćemo ići ovako segmentualno - trideset po trideset metara dnevno, tako da nećemo nikada imati totalnu začepljenost Bulevara u celoj toj dužini, već ćemo se pomerati kako budu građevinske mašine radile i zatvarale rov sa položenim kablom. S obzirom na snagu tog kabla, on mora da ima veliki iskop širine jedne saobraćajne trake, tako da ćemo u svakom trenutku imati zatvoren po deo te trake - rekao je Čučković.

Veliki broj linija gradskog prevoza koje prolaze Bulevarom despota Stefana nisu promenile trasu, a iz Sekretarijata za saobraćaj apeluju na vozače da imaju strpljenja i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Radovi na Novom Beogradu na dve lokacije

JKP "Beogradske elektrane" juče je nastavilo radove na rekonstrukciji toplovoda na Novom Beogradu, te će u narednom periodu biti zatvoren deo Bulevara umetnosti i deo Bulevara Milutina Milankovića.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Takođe, danas je počelo i izvođenje radova na otklanjanju kvara na kanalizacionoj mreži u zoni raskrsnice ulica Vojvođanske i Gandijeve.

Za vreme radova biće zauzeta desna kolovozna traka u Vojvođanskoj ulici, na delu od Gandijeve do Nehruove ulice, gledano u smeru ka Vinogradskoj. Takođe, biće zauzeta i desna strana kolovoza (desna saobraćajna traka) u Gandijevoj, na delu od Ulice Pere Segedinca do Vojvođanske, gledano u smeru ka Bloku 44, a radovi će se izvoditi do 11. marta.

Ovi radovi će pre svega uticati na odvijanje javnog gradskog prevoza, te će izmenjenom trasom saobraćati linije 45, 71, 82 i 601.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike