Gradi se novo groblje u Batajnici: Osim mesta za sahranjivanje, biće napravljen i "vrt sećanja", ali i pravoslavni hram

22.02.2023

12:56

0

Autor: Lj. S.

Novo groblje biće u sistemu brige i održavanja JKP "Pogrebne usluge"

Gradi se novo groblje u Batajnici: Osim mesta za sahranjivanje, biće napravljen i "vrt sećanja", ali i pravoslavni hram
Gradnja groblja u Batajnici - Copyright Beoinfo

Radovi na izgradnji novog groblja u Batajnici, koje obuhvata parcelu od 12 hektara, uveliko traju i mašine rade na pripremi i nivelaciji tla, saopšteno je iz Gradske opštine Zemun.

Groblje se nalazi na lokaciji od Ulice braće Smiljanić prema auto-putu, a u prvoj fazi radova projektom je predviđeno da se izgradi kapela i ekonomski objekat za smeštaj radnika, sa garažom za službena vozila.

Takođe, na groblju će biti interne saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom i opremom, a biće uređene i površine predviđene za ispraćaje i sahranjivanje.

Površine za sahranjivanje zauzimaće oko 50 odsto od ukupnog dela parcele. Biće napravljeni i grobovi za polaganje urne, kao i "vrt sećanja", kapela i pravoslavni hram sa crkvenim domom.

Na površini od dva hektara biće napravljene i zelene površine sa punktovima za odmor na kojima će biti postavljene klupe i prateći mobilijar.

Projekat su inicirali Gradska opština Zemun i žitelji Batajnice, koji su svoje najmilije sahranjivali na drugim gradskim grobljima. Završetak radova se očekuje polovinom godine, čime će ovaj dugogodišnji problem biti rešen.

Novo groblje biće u sistemu brige i održavanja JKP "Pogrebne usluge".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike