Ovde je definitivno najskuplji parking u Beogradu! Za 12 dana dao je više od jedne prosečne plate - od cene će vas zaboleti glava (FOTO)

13.02.2023

07:30

0

U srpskoj prestonici postoji nekoliko opcija za ostavljanje automobila

Ovde je definitivno najskuplji parking u Beogradu! Za 12 dana dao je više od jedne prosečne plate - od cene će vas zaboleti glava (FOTO)
Parking na beogradskom aerodromu - Copyright Profimedia/TikTok

Traženje parking-mesta u Beogradu zna da se pretvori u neplaniranu avanturu zbog čega se građani odlučuju na skuplje varijante - javne garaže u kojima jedan sat košta skoro kao dva u zoniranim ulicama. 

Shodno tome, vozači koji ne pronađu mesto na ulici, u centru grada se mogu opredeliti za, na primer, garažu "Obilićev venac", gde započeti sat košta 120 dinara ili pak garažu "Zeleni venac" gde je cena jednog sata nešto jeftinija, tačnije 100 dinara. 

To znači da u proseku vozač za dva do tri sata, koliko je određenoj osobi potrebno da završi svoje obaveze, dnevno izdvaja oko 300 dinara za ostavljanje svog automobila u garaži.  

Profimedia
 

Naravno, postoje i vozači koji ne žele konstantno da lutaju po Beogradu tražeći slobodno parking-mesto, ali i koji to sebi mogu da priušte, pa plaćaju mesečne pretplate na javne garaže. 

Mesečna pretplata, u zavisnosti od garaže do garaže, u proseku košta oko 16.000 dinara. 

Osim zoniranih saobraćajnica i javnih garaža, još jedno mesto gde građani ostavljaju svoje automobile, ali isključivo pred put van srpske prestonice, jeste aerodrom "Nikola Tesla". 

Cene na beogradskom aerodromu vrlo često znaju da šokiraju vozače, pogotovo one koji nekoliko godina unazad nisu ostavljali svoja vozila u garažama "Nikole Tesle". 

Promo/Aerodrom Nikola Tesla/Luka Filipović
 

Pa, tako je jedan sugrađanin za 12 dana na parkingu P3, koji je udaljen 110 metara od aerodromske zgrade, iz svog džepa morao da izdvoji neverovatnih 91.500 dinara! 

Da nije smešno, već tužno, govori činjenica da je on za period od 6. januara 2023. godine do 18. istog meseca, tačnije za 12 dana, 17 sati i 17 minuta morao da plati sumu koju ne tako veliki broj Beograđana zarađuje na mesečnom nivou.

Kako precizno piše na sajtu beogradsko aerodroma, a konkretno za taj parking, pojedinačno parking-mesto za započeti prvi čas košta 200 dinara, za započeti drugi čas isto 200 dinara, dok je cifra već za započeti treći sat skuplja, odnosno 300 dinara. Cena za svaki sat posle trećeg časa iznosi takođe 300 dinara. 

Printscreen/TikTok
 

To znači da je ovaj vozač jedan dan u garaži nadomak "Nikole Tesle" papreno platio - 7.625 dinara!

Isti slučaj, samo manje cene, zadesio je još jednog vozača koji je za tri dana, koliko je ostavio svoj automobil u garaži beogradskog aerodroma, morao da plati 20.400 dinara! 

Takođe, on je podsetio da je svojevremeno sedmodnevna karta na beogradskom aerodromu koštala 3.200 dinara.

Koje su alternative?

24sedam/Profimedia
 

Korisna informacija za one vozače koji ne žele da izdvoje toliku sumu za parking, jeste da nadomak "Nikole Tesle" postoje i jeftinije opcije, gde cena pojedinačnog parking-mesta iznosi 60 dinara po satu. To znači da bi vozači za tri dana trebalo da izdvoje 1.500 dinara.

Takođe, postoji i parking "P7", koji je udaljen 300 metara od same zgrade aerodroma, a gde sat košta 100 dinara, odnosno 1.200 dinara na dan.

Isto tako, ukoliko je nemoguće da pronađete mesto na parkingu ili garaži u okviru aerodroma, u blizini "Nikole Tesle" postoje i privatni parkinzi, gde prosečna cena jednog dana košta 700 dinara, dok za 10 dana morate da izdvojite 4.500 dinara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike