Cena parkiranja na Aerodromu "Nikola Tesla" nije mala, ali postoje i alternativna rešenja

29.04.2022

17:45

0

Započeti prvi sat parkiranja u garaži naplaćuje 100 dinara, dok svaki sat posle trećeg košta 300. Sugrađani imaju i jeftinije opcije, poput parkinga "Tesla"

Cena parkiranja na Aerodromu "Nikola Tesla" nije mala, ali postoje i alternativna rešenja
Ilustracija - Copyright Profimedia

Odlazak na odmor u većini slučajeva predstavlja pravo zadovoljstvo za sve građane, osim ako, čim sletite u Beograd, iz svog džepa morate da izdvojite basnoslovnu svotu novca za parking.

Takva situacija dogodila se jednom Beograđaninu koji je otišao na odmor, a u garaži, koja se nalazi na Aerodromu "Nikola Tesla", ostavio svoje vozilo na tri dana. 

Kada se vratio u srpsku prestonicu dočekao ga je pravi košmar - morao je da plati 20.400 dinara za nepuna tri dana, koliko mu je automobil stajao u garaži. 

Printscreen/Twitter
 

- Pljačka najgore vrste! Parking-garaža Aerodroma "Nikola Tesla". Morao sam da platim 20.400 dinara za nepuna tri dana, što znači da dan košta 6.900 dinara. Bez obaveštenja, bez upozorenja! Nemam reči kojima bih opisao tu otimačinu - napisao je on na društvenoj mreži Tviter.

Ovaj sugrađanin je podsetio da je u prethodnom periodu sedmodnevna karta na beogradskom aerodromu koštala 3.200 dinara.

Profimedia
 

Iako je on samo želeo da upozori ostale sugrađane koji bi možda koristili garažu na nekoliko dana, ipak se ispostavilo da nije bio dobro informisan, jer su na sajtu beogradskog aerodroma jasno naznačene cene. 

Naime, na sajtu beg.aero navodi se da se započeti prvi sat parkiranja u garaži naplaćuje 100 dinara, dok svaki sat posle trećeg košta 300. Što znači da je automobil ovog sugrađanina u garaži bio tačno 68 sati iliti nešto manje od tri puna dana.

Zbog toga ne čudi što je parkiranje ovom korisniku Tvitera naplaćeno čak 20.400 dinara.

Koje su alternative?

Pixabay
 

Pored ostavljanja automobila u garaži "Nikole Tesle", sugrađani imaju i jeftinije opcije, poput parkinga "Tesla", gde cena iznosi 60 dinara po satu, dok bi vozači za tri dana trebalo da izdvoje 1.500 dinara.

Takođe, postoji i parking "P7", koji je udaljen 300 metara od same zgrade aerodroma, a gde sat košta 100 dinara, odnosno 1.200 dinara na dan.

Isto tako, ukoliko je nemoguće da pronađete mesto na parkingu ili garaži u okviru aerodroma, u blizini "Nikole Tesle" postoje i privatni parkinzi, gde prosečna cena jednog dana košta 700 dinara, dok za 10 dana morate da izdvojite 4.500 dinara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike