Daju basnoslovne sume za garaže, ne pitaju koliko košta! Za parking-mesto na Novom Beogradu možete da kupite kuću na periferiji

29.04.2022

07:20

0

Najskuplje garaže pretežno se nalaze u centralnom jezgru, na Vračaru i Starom gradu

Daju basnoslovne sume za garaže, ne pitaju koliko košta! Za parking-mesto na Novom Beogradu možete da kupite kuću na periferiji
parking - Copyright Profimedia

Cene nekretnina u Beogradu drastično su podivljale od početka pandemije, a uporedo sa njima građani iz svog džepa moraju da izdvoje basnoslovne sume novca i za garaže, ukoliko ne žele slobodno parking-mesto da traže više od 30 minuta kada se vraćaju kući s posla. 

Najskuplje garaže pretežno se nalaze u centralnom jezgru, na opštinama poput Vračara i Starog grada, a cene su visoke i u elitnim delovima Novog Beograda, poput bloka West 65

Kupci koji žive u delovima grada gde je uvek problem za parkiranje, a imaju novca, kako kažu agenti za nekretnine, često i ne pitaju za cenu.

Profimedia
 

Prema rečima agenta za nekretnine Micka Đorđevića, kada se garaže pojave na oglasima, one nestanu u roku od 48 sati. 

- Pronalaženje slobodnog parking-mesta postalo je veliki problem u Beogradu. Gotovo da je nemoguće pronaći mesto za parking, zbog čega je i potražnja za garažama ogromna. Nemoguće je danas pronaći garažu koja košta manje od 15.000 evra - navodi Đorđević za 24sedam.

Da su cene ove vrste nekretnina drastično skočile, u srpskoj prestonici potvrđuje i Jovica Vlahović, takođe agent za nekretnine, koji je nedavno u bloku West 65 prodao dva garažna mesta za po 29.000 evra.

Profimedia
 

- To je jedno od najskupljih garažnih mesta koje sam prodao u Beogradu! I taj čovek je kupio ne jedno, nego dva garažna mesta, koja je platio ukupno 58.000 evra. Vi za taj novac u nekom prigradskom naselju možete da kupite pristojan stan - navodi Vlahović. 

On napominje da su cene ovih nekretnina na dobrim lokacijama porasle i do 40 odsto u odnosu na period od pre dve godine. 

- Skup je i obod Vračara, gde su garažna mesta do pre nekoliko godina koštala oko 12.000 evra, a sada su cene skočile na 18.000 evra - kaže naš sagovornik.

Agent za nekretnine ističe da se garažna mesta odmah prodaju u Beogradu, jer postoji problem nedostatka parking-mesta na gotovo svim gradskim opštinama. 

- Kupci su spremni da plate visoke cene bez ikakvih problema. Postoji veliki pritisak na tržište garaža, što se vidi i po cenama - zaključio je Vlahović. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike