Deca Beograda: Živko Gocić - pobednička glava predvodi Novi Beograd, rezultati već briljiraju

12.02.2023

18:30

0

U mađarskoj je 2018. godine završio igračku karijeru

Deca Beograda: Živko Gocić - pobednička glava predvodi Novi Beograd, rezultati već briljiraju
Živko Gocić - Copyright MN Press

Veličanstvena vaterpolo ekipa trenera Živka Gocića zauzela je prvo mesto na tabeli pobedom nad Radničkim u Kragujevcu i time se postavila na vodeću poziciju pred sam početak plej-ofa. 

Rođeni Beograđanin je igrao u Partizanu, Nišu, moskovskom Dinamu, italijanskog Latini, a 2011. godine je postao član mađarskog Solnoka, sa kojim je osvojio LEN Evrokup i šampionsku titulu.

U mađarskoj je 2018. završio igračku karijeru i odmah potom je izabran za prvog trenera seniorske ekipe. 

MN Press
 

Beograđanin koji se izdvaja svojim dugim reprezentativnim stažom, autoritetom ličnosti i harizmom čoveka koji je podmetao glavu gde drugi ne bi nogu, godine 2022. stiže na trenersku klupu VK Novi Beograd.

Povodom dolasku na ovu funkciju, Gocić je rekao da Novi Beograd ima ogromne ambicije kao i da ekipa u svakom meču ide na pobedu.

- To nas stavlja u istu ravan jer i moja trenerska ambicija je najviša. Radićemo punom parom da to izgleda kako treba. Smatram da je ovo korak napred u mojoj karijeri - rekao je svojevremeno on.

Medalja za medaljom

MN Press
 

Bivši srpski vaterpolista sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2006. godine, koje se održalo u srpskoj prestonici.

Samo tri godine nakon osvojenog zlata u Beogradu, prvo mesto srpski vaterpolisti zauzeli su i 2009. na Svetskom prvenstvu u Rimu, kao i 2012. na Evropskom prvenstvu odrđanom u Ajndhovenu. 

Živko je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, takođe u bojama srpske trobojke, osvojio zlatnu medalju. 

Osim toga, ovaj Beograđanin može da se pohvali i sa dve olimpijske bronze osvojene u Pekingu 2008. i u Londonu 2012. godine. 

Takođe, Gocić je od decembra 2013. do 2016. bio kapiten reprezencije Srbije. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike