Deca Beograda: Bogdan Bogdanović - Srbin dominira u NBA i igra košarku života!

18.12.2022

18:30

0

Bogdanović se dugo oporavljao od povrede kolena, ali od kako se nedavno vratio na parkete NBA lige, beleži sjajne partije

Deca Beograda: Bogdan Bogdanović - Srbin dominira u NBA i igra košarku života!
Bogdan Bogdanović - Copyright Tanjug/AP Photo/John Raoux

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović igra sjajnu košarku od kako se vratio na parket početkom decembra, posle duže pauze zbog povrede kolena.

Naime, popularni Bogi je pre par dana dominirao u pobedi Atlante nad Šarlotom 125:106, postigao je 28 poena, uz sjajan procenat šuta za tri poena (7/10) i devet skokova, te mu je samo jedan skok falio da ostvari dabl-dabl učinak.

Bogdanović se dugo oporavljao od povrede kolena, ali od kako se nedavno vratio na parkete NBA lige beleži sjajne partije i pokazao je da duže odsustvo sa terena nije uticalo na njegove nišanske sprave koje su idealno podešene.

Profimedia
Bogdan Bogdanović

U poslednja tri odigrana meča "ubacio" je 17 poena Orlandu, 28 Čikagu i čak 31 poen Bruklinu.

Bogdan Bogdanović rođen je 18. avgusta 1992. godine u Beogradu, gde je i odrastao. Od detinjstva je pokazivao interesovanje za sport. U početku, dvoumio se između fudbala i košarke, jer su mu oba sporta bila vrlo interesantna.

S obzirom na to da je više pratio uspehe i utakmice srpskih košarkaša, odlučio je da svoj sportski put usmeri u tom pravcu, i sa devet godina počeo je intenzivno da trenira košarku.

Završio je Elektrotehničku školu ”Rade Končar”, a njegov dečački san bio je da jednog dana zaigra u NBA, najjačoj ligi na svetu, što je i ostvario.

Prve košarkaške korake napravio je u klubu “Zvezdara”, a 2009. zaigrao je za KK “Žitko” sa kojim je učestvovao u juniorskoj ligi. Zbog odličnih rezultata, već 2010. godine prelazi u redove FMP-a. Upravo ovom timu doneo je pobedu pogotkom u poslednjim minutima utakmice u finalu juniorske Evrolige.

MN Press
Bogdan Bogdanović dok je igrao za Partizan

U septembru 2010. godine, sa svega 18 godina, potpisao je ugovor sa KK Partizan. Bogdan je u ovom klubu košarkaši stasao, i sa njim je osvojio dve Jadranske lige, dva kupa Radivoja Koraća, a čak četiri godine zaredom bio je šampion Srpske lige, od 2011. do 2014. godine.

Nakon Partizana, Bogdan 2014. prelazi u redove turskog šampiona Fenerbahčea, u kojem se zadržao tri godine. U sezoni 2016/17 postao je predvodnik ekipe, a Fenerbahče je osvojio prvu titulu prvaka Evrope pobedivši u finalu grčki Olimpijakos.

U julu 2017. ostvaruje svoj dečački san i odlazi u NBA ligu, gde potpisuje trogodišnji ugovor sa Sakramento Kingsima. Potom je, 2018, proglašen za najkorisnijeg igrača utakmice odigrane u NBA Ol-star meču “Zvezda u usponu”, gde je “tim sveta” igrao protiv tima SAD.

Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Nakon tri godine provedene u Sakramentu, rešio je da promeni sredinu, pa je krajem novembra 2020. godine potpisao četvorogodišnji ugovor sa Atlantom, vredan 72 miliona dolara.

Bogdan je nastupao za sve mlađe kategorije reprezentacije Srbije, a u seniorskoj konkurenciji danas je jedan od predvodnika naše ekipe, sa kojom je do sada odvojio tri srebrne medalje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike