Deca Beograda: Uroš Spajić - zadužio Zvezdinu "peticu" i vratio se po dečačke snove

25.12.2022

18:45

0

Spajić je bio povređen još od marta i bio je bez kluba, a poslednji meč je odigrao u aprilu 2022. godine

Deca Beograda: Uroš Spajić - zadužio Zvezdinu "peticu" i vratio se po dečačke snove
spajic 1 - Copyright MN Press

Ljubimac crveno-belih, Uroš Spajić (29), posle devet godina ponovo se našao na stadionu "Rajko Mitić", a povodom potpisavanja ugovora kazao je da je došao da vrati dečačke snove i da igra Ligu Šampiona. 

Spajić je bio povređen još od marta i bio je bez kluba, a poslednji meč je odigrao u aprilu 2022. godine. 

On je istakao da oporavak ide odlično, kao i da bi najverovatnije trebalo u martu ili aprilu da bude spreman da igra.

24sedam/Pavle Knežević
Uroš Spajić 

- Vraćam se po dečačke snove. Osvajao sam titule sa Zvezdom u svim kategorijama, osim u prvom timu, a to se jedino računa. Privuko me je i ta želja da sa Crvenom zvezdom zaigram u Ligi šampiona - rekao je Spajić nakon što je i zvanično zadužio Zvezdinu “peticu“ potpisavši ugovor na tri godine.

Podsetimo, Soajić je iz Zvezde otišao 2013, kada je situacija bila bitno drugačija u klubu. 

Od njegovog transfera je klub mogao da posluje, tako da je vrlo zanimljivo njegovo poređenje crveno-belih tada i sada.

- Ukratko, mogu da kažem da dolazim u isti, a totalno drugi klub. Zvezda tada i sada su totalno nemerljivi. Sada igra redovno u Evropi, to je bila tada misaona imenica. Sećate se Bordoa (plej-of za Ligu Evrope) i tuge zbog eliminacije, a sada se LE smatra maltene neuspehom. Zvezda raste, treba da navikavamo ljude na ono najbolje. Zvezda je veliki klub, sa armijom navijača i zaslužuje najbolje. Ja sam tu, daću sve od sebe da napravimo dobre rezultate.

Prve korake u fudbalu napravio u Radničkom

Ovaj rođeni Beograđanin svoje prve korake u fudbalu napravio je u Radničkom, da bi sa 13 godina prešao u mlađe kategorije Crvene zvezde. 

Debitovao je za prvi tim Crvene zvezde 27. oktobra 2010. na utakmici Kupa Srbije protiv Borca iz Čačka, ali je na terenu proveo tek nešto malo više od pet minuta. 

Tu utakmicu je Crvena zvezda pobedila rezultatom 4:0.

Napustio je Crvenu zvezdu 31. maja 2013, kada je potpisao petogodišnji ugovor sa francuskom Tuluzom, gde je proveo tri godine. Tokom tog perioda igrao je 63 utakmice u francuskoj ligi 1.

Poslednjeg dana avgusta 2016. prosleđen je na jednogodišnju pozajmicu u Anderleht, da bi već u martu naredne godine postao i zvanično igrač belgijskog kluba koji ga je otkupio i sa njim potpisao ugovor do 2021.

Spajić je sa Anderlehtom bio prvak Belgije u sezoni 2016/17, a potom je osvojio i belgijski Superkup. Za dve sezone u Anderlehtu je nastupio na ukupno 75 utakmica.

Za seniorsku reprezentaciju Srbije je debitovao 4. septembra 2015. u kvalifikacionom meču za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. protiv Jermenije (2:0) u Novom Sadu.

Bio je učesnik Svetskog prvenstva 2018. u Rusiji, ali je sve tri utakmice reprezentacije Srbije gledao sa klupe za rezervne igrače.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike