Deca Beograda: Spektakularna igra mladih balerina u Italiji! Pored ovacija, osvojile su čak šest medalja

15.01.2023

18:30

0

Ovogodišnja manifestacija okupila je više od 400 takmičara sa ukupno 143 varijacije klasičnog baleta i numera savremene igre

Deca Beograda: Spektakularna igra mladih balerina u Italiji! Pored ovacija, osvojile su čak šest medalja
Ilustracija - Copyright Profimedia

Baletski igrači iz Beograda oduševili su žiri i publiku na međunarodnom baletskom takmičenju održanom u Italiji, gde su osvojili čak šest medalja. 

Naime, igrači iz Baletske škole Nacionalne fondacije iz Beograda učestvovali su na trećem međunarodnom takmičenju u italijanskom gradu Fazanu, u regionu Pulja, a ovogodišnja manifestacija okupila je više od 400 takmičara sa ukupno 143 varijacije klasičnog baleta i numera savremene igre.

Događaj u Teatru "Kenedi" okupio je brojnu publiku koja se smenjivala, ali uvek do poslednjeg mesta ispunjavala pozorište.

Pred publikom i žirijem predstavile su se škole iz mnogih gradova Italije, kao i 14 učenika iz Baletske škole Nacionalne fondacije iz Beograda.

U kategoriji klasičnog baleta Helena Bajić je osvojila zlatnu medalju, Lucija Grdović, Zoi Jung i Lena Ćulibrk osvojile su srebrno odličje, dok su Ana Jončić i Sava Mijailović osvojili bronzu.

Mlade igrače i i igračice su za ovo takmičenje pripremale Ivet Rodrigez i Marija Janković, pedagozi Fondacije, kao i Elek Žolt, pedagog Baletske akademije iz Beča.

Profimedia
 

Takmičenje u italijanskom gradu Fazanu održava se u čast pedagoga Joana Josifa Girbe, koji je u Fazanu predavao prvim genracijama igrača i pedagoga koji su stekli zavidnu međunarodnu karijeru.

U žiriju su ove godine bili baletska zvezda i pedagog Euđenio Burati, baletski igrač i agent najpoznatijih baletskih igrača današnjice Danijele Ćiprijani, direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung, direktor Augsburg baleta Rikardo Fernando i baletski pedagog Laura Valencijano.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike