Ponovo radi ringišpil! Počeo novogodišnji sajam u Beogradu: Vašarsko uzbuđenje na čak 27 zabavnih objekata!

16.12.2022

18:30

0

Posetioci će, pored podizanja adrenalina, imati mogućnost kupovine novogodišnjih poklona, prigodnih igračaka, suvenira i drugih stvari

Ponovo radi ringišpil! Počeo novogodišnji sajam u Beogradu: Vašarsko uzbuđenje na čak 27 zabavnih objekata!
Novogodišnji vašar - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Tradicionalni Novogodišnji vašar počeo je juče u Beogradu, a novinari portala 24sedam tim povodom posetili su Beogradski sajam na kojem se održava ova manifestacija, koja pruža priliku posetiocima svih uzrasta da uživaju u nezaboravnoj atmosferi koja najavljuje predstojeće praznike.

Naime, Novogodišnji vašar već šest decenija jedan je od prepoznatljivih pratilaca zimskih radosti i svečanosti, a ove godine će biti održan od 15. decembra do prednovogodišnjeg petka, 30. decembra.

Prvog dana ovogodišnje manifestacije nije zabeležen veliki broj gostiju, ali kako je za 24sedam ispričao Miloš Lukić, jedan od zaposlenih koji već 20 godina radi na novogodišnjem vašaru, očekuje se da će u narednim danima biti mnogo više posetilaca.

- Zadnje dve godine nije bilo vašara zbog korone, pa se nadamo da će ove godine biti posetilaca kao u godinama pre korone. Očekivanja su velika, pa šta nam Bog da. Prethodnih godina je uglavnom bilo puno vikendom, radnim danima slabije, ali po podne se ipak hala donekle punila. Nije to sve kao nekada, ali ipak se radi, ipak se nešto dešava - kaže Lukić.

Deci, odraslima i čitavim porodicama na raspolaganju je čak 27 zabavnih objekata - vrteške, igraonice, ringišpili, autodrom, "roto-panoramika", "kuća straha", tobogani, kao i mnoge druge igre za podizanje adrenalina.

Cena jedne vožnje za velike vrteške i rolerkostere kreće se oko 300 dinara, dok sadržaji za manju decu, poput vozića i autića, koštaju oko 200 dinara. 

Posetioci će, pored podizanja adrenalina, imati mogućnost kupovine novogodišnjih poklona, prigodnih igračaka, suvenira i različite druge zanatske robe i robe široke potrošnje.

Građani mogu da kupe novogodišnje ukrase, vatromet, kape, šalove, cipele i sve drugo što im je potrebno kako bi sebi i drugima ulepšali novogodišnje praznike.

- Prodajemo kape, čarape, dekorativna krzna, patofne od prirodnog krzna, sve što je ljudima potrebno da se zagreju tokom zime. Ovo je prvi put da učestvujemo u ovoj manifestaciji i iskreno se nadamo da će vašar biti posećen. Naša očekivanja su pozitivna - rekao je za 24sedam prodavac Dragan Pantić. 

Posetiocima će na raspolaganju biti i različite ugostiteljske usluge, roštilj ili slatkiši, koji su uvek bili ozbiljna inspiracija za sve one koji bi želeli da u zimski i praznični deo godine uđu spokojno i sa najvećom mogućom dozom optimizma.

Cena šećerne vune je 200 dinara, pljeskavica košta od 300 do 350, dok je cena sokova od 200 do 300 dinara. 

Najveći zatvoreni park na Balkanu

Zabavni park, najveći zatvoreni park ovog tipa na Balkanu, koji je aktivan u ovo doba godine, smešten je u Hali 1 Beogradskog sajma i biće otvoren radnim danima od 13 do 20 časova, a vikendom od 10 do 20 časova.

Ulaz u zabavni park je besplatan, a korišćenje sadržaja se naplaćuje.

U vreme Novogodišnjeg vašara, od 15. do 30. decembra, cena parkiranja u krugu Beogradskog sajma je 150 dinara po satu.

Beoinfo
 

Koncert "Rock star fest"

Tokom trajanja Novogodišnjeg vašara, u subotu, 24. decembra biće održan jednodnevni muzički festival "Rok star fest", u organizaciji kuće "Music Star Production" i pod sloganom "Rokenrol zauvek".

Od 19 do jedan čas posle ponoći, na svojevrsnom rokenrol maratonu nastupiće prava rok reprezentacija muzičara iz čitavog regiona - Dr Nele Karajlić, "Divlje jagode", "Ju grupa", "Atomsko sklonište", "Teška industrija", "Osvajači", "Vatreni poljubac", Jurica Pađen i "Aerodrom" i "Epilog".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike