Užas u školi u Beogradu: Učenik pokušao da iseče vene, profesori ga sprečili!

28.12.2022

13:27

0

Srednja zanatska škola bavi se profesionalnom rehabilitacijom učenika sa smetnjama u razvoju i učenju. Đaci se susreću sa mnogo izazova u razvoju i učenju

Užas u školi u Beogradu: Učenik pokušao da iseče vene, profesori ga sprečili!
Ilustracija - Copyright FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

U Srednjoj zanatskoj školi "Petar Leković" učenik J.A. (17) je pokušao da iseče vene. Na sreću, profesori su sprečili, da se to dogodi i dečak je iz preventivnih razloga, prevezen u nadležnu zdravstvenu ustanovu, samo sa ogrebotinama. Na teren je izašla i  policijska patrola.

Vesna Leontijević, direktorka škole, je otkrila šta se zaista dogodilo.

- Na času srpskog jezika i književnosti, profesorka je čula, kako dvoje učenika, dečak i devojčica, pričaju kako bi rešenje za sve njihove probleme bilo da oduzmu sebi život - priča Leontijević.

- Ona je popričala sa njima i rekla da ne treba tako da razmišljaju, da se problemi mogu rešiti, polako, jedan po jedan i da će im pomoći u tome. Čas je nastavljen normalno. Međutim, u pauzi između dva časa, učenik je došao u prostoriju gde su sedeli nastavnici i počeo da razbije šoljice za kafu i čaše u nameri da iseče vene staklom. Na sreću, profesorke su ga uzela za ruke i sprečile tragediju.

Srednja zanatska škola bavi se profesionalnom rehabilitacijom učenika sa smetnjama u razvoju i učenju. Đaci se susreću  sa mnogo izazova u razvoju i učenju. Teškoće su brojne - od intelektualne ometenosti, cerebralne paralize, invaliditeta, neuroloških oštećenja, pa do smetnji iz spektra autizma.

Škola je verifikovana za mnogobrojna zanimanja. Posebna pažnja posvećuje se praktičnoj nastavi koja se odvija u školskim radionicama i kod privatnih poslodavaca sa kojima škola ima sklopljene ugovore i koji zapošljavaju učenike.

Đak pokušao da se ubije

Podsetimo, otac učenika N .Ž. (17), koji je izmakao stolicu profesorki 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku, prijavio je početkom decembra ove godine da je njegov sin pokušao da izvrši samoubistvo. Sanitet hitne pomoći iz Trstenika, tada je brzo stigao na lice mesta u selo odakle je učenik i on je transportovan do kruševačke bolnice u svesnom stanju.

Profesorka Marija S. bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N. Ž. izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K. mobilnim telefonima snimali, a potom i distribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

Prava drama odigrala se početkom decembra u jednoj Osnovnoj školi u Beogradu kada je učenica (13) nasred časa pokušala da skoči sa prozora.

Devojčica dobila jedinicu, pa pokušala da skoči kroz prozor

Samo zahvaljujući pribranosti nastavnice koja je uspela da zadrži devojčicu sprečena je tragedija.

- Devojčica je tog dana dobila jedinicu iz matematike. Nastavnica joj je rekla da će moći da je popravi već narednog časa, ali ona nije mogla da se smiri. Zatražila je od profesorke da joj otvori prozor jer se ne oseća dobro. Tada je pokušala da skoči sa njega. Međutim, nastavnica ju je uhvatila. Sve se dešavalo na času matematike pred celim odeljenjem - kazao je izvor.

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva

Telefon: 011/7777000

PRVA POMOĆ

Psihocentrala

Crnogorska 2/16, Savski Venac, Beograd

Telefon: 064 2288885

Email: [email protected]

Centar Srce

Telefon: 0800-300-303

Email: [email protected].

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević

Višegradska 26, Beograd

Centrala 011/3636400

Institut za mentalno zdravlje

Palmotićeva 37, Beograd; telefon: 011/3307 500

Paunova 2; telefon: 011/2666 166, 011/2664 555

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike