Sutra saslušanje učenika koji je snimao maltretiranje u Trsteniku: Profesorki izmakli stolicu i smejali se!

22.12.2022

21:44

0

Autor: 24sedam

I. K. (16), koji je snimak izmicanja stolice profesorki, njen pad i smejanje đaka, postavio na Viber je saslušan

Sutra saslušanje učenika koji je snimao maltretiranje u Trsteniku: Profesorki izmakli stolicu i smejali se!
Profesorka prošla torturu pre nekoliko meseci - Copyright Foto:Printskrin/Tviter

Saslušanje M. M.(18), učenika Tehničke škole u Trsteniku, koji je snimao incident u kome je žrtva bila profesorka 9. novembra, sutra bi trebalo da bude u Osnovnom javnom tužilaštvu u Trsteniku.

Od početka vaspitno-disciplinskog postupka koji se protiv njega i još dvojice učenika vodio u školi, M. M. je uredno pohađao nastavu, prema pisanju medija, žalbu na odluku direktora Milana Glidžića o isključenju je podneo i on, kao i N. Ž. (17), učenik koji je izmakao stolicu profesorki.

 

 

Na pitanje da li su isključeni učenici vraćeni u školu, jer je usvojena njihova žalba, direktor škole Milan Glidžić nije odgovorio. Informaciju da se učenik žalio i Ministarstvu prosvete koja je objavljena večeras, u školi nisu mogli da potvrde.

Tužilaštva sa druge strane, nastavljaju svoj posao. Osnovno javno tužilaštvo u Trsteniku procesuira M. M. zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, a nakon prošlonedeljneg odlaganja usled neprisustva advokata osumnjičenog, danas bi trebalo da bude saslušan.

Pripremni postupak u okviru sudske istrage o incidentu koji se dogodio u Tehničkoj školi počeo je i pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu, a prva je iskaz dala profesorka, oštećena u ovom slučaju. Maloletnik I. K.(16), koji je snimak izmicanja stolice profesorki, njen pad i smejanje đaka, postavio na Viber je saslušan, dok se N. Ž. (17), koji je profesorki izmakao stolicu, nije pojavio. Njegov otac Veroljub Živković je njegovo odusustvo obrazložio zdravstvenim stanjem.

Osim I. K.(16),koji se ispisao iz škole dan pre zasedanja Nastavničkog veća 23. novembra kada je predložena odluka o isključenju, koju je kasnije direktor usvojio, iz istog odeljenja trećeg razreda ispisao se još jedan učenik. Kako saznajemo, taj đak je nastavio školovanje u drugom gradu, a nezvanične informacije iz kolektiva Tehničke škole, kao razlog za ispisivanje navode atmosferu u učionici.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike