Tri učenice pokušale da izvrše samoubistvo: Jedna devojčica htela da skoči kroz prozor, druga popila asepsol, a treća sekla vene

08.12.2022

08:40

0

Autor: 24sedam

Za dva dana bilo je tri pokušaja samoubistva u srpskim školama

Tri učenice pokušale da izvrše samoubistvo: Jedna devojčica htela da skoči kroz prozor, druga popila asepsol, a treća sekla vene
Ilustracija - Copyright Pixabay

Učenica (13) sedmog razreda jedne novobeogradske škole nasred časa pokušala je da skoči s prozora, a nastavnica uz pomoć učenika je u poslednjem trenutku sprečila u njenom naumu.

Drama se odvijala u ponedeljak u učionici koja je na drugom spratu zgrade, a navodno je povod za sve to što je dobila jedinicu iz matematike.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Kako su za medije ispričali školski drugari učenice koja je pokušala da skoči s prozora, ona se već duže vreme ponašala drugačije, imala je kraste na rukama i jednom je pobegla od kuće, a pronašla je policija.

- Nastavnica je delila ocene sa kontrolnog zadatka, a ona je dobila jedinicu. Posle pet minuta je počela da plače baš jako i govorila je da krvari. Noktima je krenula da seče vene. Nastavnica je odmah dotrčala i pokušala je da je smiri, pre svega toga joj je još rekla da će moći na sledećem času da ispravi ocenu - ispričao je jedan od učenika za beogradske medije.

Ona jednostavno nije mogla da se smiri posle čega je zamolila da se otvori prozor jer se navodno ne oseća dobro. Nastavnica se, kako kaže učenik, na samo nekoliko sekundi okrenula da ostatku razreda kaže da napišu naslov i za to vreme se učenica popela na radijator i nagla se kroz prozor.

- Svi smo primetili, neki su odmah povikali "alo!", a nastavnica je brzo zgrabila za butine i povukla je nazad. Rekla je nastavnici da sebe mrzi i lupala je glavom od ormar. Za to vreme su neki učenici krenuli da pozovu razrednu starešinu ona je krenula da vrišti. Razredna je odvela kod psihiloga i pedagoga, a mi je posle toga nismo videli. Učenici su bili baš potreseni, a njene bliske drugarice su plakale, kako kaže učenik, odmah je pozvana hitna pomoć i ona je odvedena u bolnicu - rekao je 

Devojčica koja je pokušala samoubistvo je navodno iz bolnice odvedena uz saglasnost roditelja, ali je istraga još u toku. 

Slična drama se odigrala i u Kraljevu. Sedamnaestogodišnja devojka iz Kraljeva pokušala je da počini samoubistvo u toaletu srednje škole koju pohađa.

TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC
 

Tragedija je srećom izbegnuta i ona se ne nalazi u životnoj opasnosti.

Prema nezvaničnim informacijama, devojka je u školskom toaletu pokušala da sebi preseče vene nadlakltice leve ruke, ali je u tome pravovremeno sprečena.

Podsetimo, i preksinoć se navodno dogodio pokušaj samoubistva učenice (16) jedne srednje škole u Beogradu, koja je popila asepsol.

Prema pisanjima pojedinih beogradskih medija, da je nema primetila je drugarica koja ju je našla u toaletu onesvešćenu. Kolima Hitne pomoći prevezena je na Vojno-medicinsku akademiju na odeljenje tosikologije.

Ona je, nezvanično, rekla da je u flašu sa vodom sipala asepsol i da je htela da se ubije zbog porodičnih problema.

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva

Telefon: 011/7777000

PRVA POMOĆ

Psihocentrala

Crnogorska 2/16, Savski Venac, Beograd

Telefon: 064 2288885

Email: [email protected]

Centar Srce

Telefon: 0800-300-303

Email: [email protected].

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević

Višegradska 26, Beograd

Centrala 011/3636400

Institut za mentalno zdravlje

Palmotićeva 37, Beograd; telefon: 011/3307 500

Paunova 2; telefon: 011/2666 166, 011/2664 555

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike