Dečije svratište u Krfskoj ujedinilo studente čitavog regiona: Preko 260 akademaca skupilo novogodišnje paketiće za decu

28.11.2022

09:58

0

Autor: R.M.

Studenti iz Slovenije, Hrvatske, Bosne, Crne Gore i Srbije ni kovid, ni otežano kretanje iz zemlje u zemlju, nije sprečilo da svoje ideje sprovedu u delo

Dečije svratište u Krfskoj ujedinilo studente čitavog regiona: Preko 260 akademaca skupilo novogodišnje paketiće za decu
Copyright Profimedia

Preko 250 studenata iz regiona sakupilo je novogodišnje paketiće za decu Beogradskog Svratišta iz Krfske ulice u Beogradu, a oni će im biti uručeni u petak od 14 časova. 

Studenti iz Slovenije, Hrvatske, Bosne, Crne Gore i Srbije ni kovid, ni otežano kretanje iz zemlje u zemlju, nije sprečilo da svoje ideje sprovedu u delo. 

Naime umesto kotizacije za Marketing Challenge, gde studenti iz svih zemalja u regionu, sa državnih i privatnih fakulteta predstavljaju najbolje ideje iz brendiranja kulturnih manifestacija, rešili su da pripreme i pošalju paketiće u organizaciji Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment PMC. 

Simbolično će svi zajedno baciti balone u vazduh, a studeti i profesori su obećali da je ovo samo jedna u nizu planiranih zajedničkih akcija.

- Naš cilj je bio ulepšati predstojeće praznike deci bez roditelja. Svesni smo toga da se veliki broj dece nalazi na ulici, bez hrane, tople odeće i lepe reči. Pružiti ruku onome kome je potrebna. Dobro uvek kruži - kaže Renata Ivić, studentkinja Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, dok njen kolega Luka Stevović iz Crne Gore dodaje da je to čin čovekoljublja I sa tim se čovek rađa.

Svoje pakete su poslali autobusom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike