Apsolutna dominacija Srpkinja na Beogradskom polumaratonu: Milica Tomašević prva stigla na cilj, a oboren je i dosadašnji rekord

27.11.2022

12:53

0

Autor: 24sedam

U muškoj kategoriji, Kenijski atletičar Filip Kimaijo pobedio je u trci na 10 kilometara

Apsolutna dominacija Srpkinja na Beogradskom polumaratonu: Milica Tomašević prva stigla na cilj, a oboren je i dosadašnji rekord
Beogradski polumaraton - Copyright 24sedam/Jovana Jovanović

Treći beogradski polumaraton održava se danas na prestoničkim ulicama, a ljubitelji ovog sporta kao i posetioci mogu da u tri različite vrste trka.

Trke su simbolično nazvane Građane prestonice, ali i ostale ljubitelje ovog sporta očekuju trke "Beogradskih 21", "Beogradskih 10" i "Sava osiguranje porodična trka", a zbog njih je došlo do izmene čak 70 linija gradskog prevoza.

Kenijski atletičar Filip Kimaijo pobedio je u današnjoj trci na 10 kilometara, dok je u ženskoj kategoriji najbolja bila srpska atletičarka Milica Tomašević.

Kenijac je 10 kilometara istrčao za 31 minut i 41 sekundu.

Drugo mesto pripalo je Srbinu Velimiru Bojoviću, koji je ostvario vreme 31 minut i 59 sekundi, a treći je bio Uroš Gutić iz Bosne i Hercegovine sa 32 minuta i 25 sekundi.

Pobednica u ženskoj kategoriji Milica Tomašević je 10 kilometara istrčala za 38 minuta i 56 sekundi.

Drugo mesto pripalo je još jednoj Srpkinji Aleksandri Kostadinović, koja je za pobednicom kasnila 60 sekundi.

Apsolutnu dominaciju srpskih atletičarki u ovoj trci beogradskog polumaratona potvrdila je Jovana Stelkić, koja je osvojila treće mesto. Ona je ostvarila vreme od 41 minut i 57 sekundi.

Inače, El Gazouani je oborio rekord Beogradskog polumaratona u trci na 21 kilometar, ostvario vreme od jedan sat, dva minuta i 43 sekunde, a dosadašnji rekord iznosio je jedan sat, osam minuta i 19 sekundi.

Iz "Beogradskog maratona" saopštili su da je svetska atletika ponovo akreditovala Beogradski maraton i tako ga vratila u svoje kalendare.

Kako se navodi, vraćen je status World athletics road race label.

- Za Beogradski maraton je ovo priznanje velika čast i privilegija, ali i obaveza da nastavimo da radimo još jače i bolje - ističe se u saopštenju preduzeća "Beogradski maraton". 

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike