Beograd kao centar trkačkog sveta: Ni hladno vreme nije sprečilo najupornije da izađu na polumaraton - u trci čak i beba (FOTO/VIDEO)

27.11.2022

09:44

0

Svetska atletika ponovo je akreditovala Beogradski maraton i tako ga vratila u svoje kalendare

Beograd kao centar trkačkog sveta: Ni hladno vreme nije sprečilo najupornije da izađu na polumaraton - u trci čak i beba (FOTO/VIDEO)
Beogradski polumaraton - Copyright 24sedam/Jovana Jovanović

Treći beogradski polumaraton počeo je danas u prestonici u 10 časova, a po svemu sudeći ni hladno vreme i jaka košava nisu sprečili Beograđane da "prodefliraju" popularnim ulicama.

Kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, u trci se mogu videti čak i porodice sa kolicima, a tu je i meteorolog Nedeljko Toidorović, koji tradicionalno trči svaki maraton.

Osim trka na 21 i 10 kilometara, održaće se i porodična trka na 2,3 kilometra. 

Trasa trke biće malo promenjena u odnosu na Beogradski maraton, jer se prolazi kroz Dorćol, trči oko Kalemegdana i preko Brankovog mosta.

Trka na 21 km je elitna, jer će se za prvo mesto boriti vrhunski atletičari.

Trke su simbolično nazvane Građane prestonice, ali i ostale ljubitelje ovog sporta očekuju trke "Beogradskih 21", "Beogradskih 10" i "Sava osiguranje porodična trka", a zbog njih je došlo do izmene čak 70 linija gradskog prevoza.

Iz "Beogradskog maratona" saopštili su da je svetska atletika ponovo akreditovala Beogradski maraton i tako ga vratila u svoje kalendare.

Kako se navodi, vraćen je status World athletics road race label.

- Za Beogradski maraton je ovo priznanje velika čast i privilegija, ali i obaveza da nastavimo da radimo još jače i bolje - ističe se u saopštenju preduzeća "Beogradski maraton". 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike