Nadležnosti "belih" ostaju iste, ali uvodi se jedna novina: Na ovaj broj će građani od sada moći da prijave probleme

03.11.2022

08:46

0

"Beli" će od sada biti vidljiviji i imaće 24-časovno prisustvo u zonama škola, predškolskih ustanova i parkovima

Nadležnosti "belih" ostaju iste, ali uvodi se jedna novina: Na ovaj broj će građani od sada moći da prijave probleme
komunalna policija (5) - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Nekadašnji komunalni milicionari, a sada "beli", koji se ovih dana učestalije mogu videti na ulicama Beograda, zadržaće svoje nadležnosti shodno tome da je i dalje na snazi Zakon o komunalnoj miliciji, kao i istoimena odluka i moći će da kontrolišu parkiranje i pišu kazne. 

Oni će pored radnika "Parking servisa" i "oko sokolovo" nastaviti da kažnjavaju shodno Zakonu o bezbednosti saobraćaja, ali se uvodi jedna novina.

Naime, uskoro će biti formiran i jedinstveni pozivni broj na kojem će svi građani grada Beograda prijavljivati svoje probleme, potvrdila je za Tanjug Sonja Božović Podunavac, sekretarka Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

"Beli" će od sada biti vidljiviji i imaće 24-časovno prisustvo u zonama škola, predškolskih ustanova i parkovima.

24sedam/Nenad Vujanović
 

 

- Na terenu smo prisutni kao i inače, mi smo služba grada koja je radila 24 časa. Bili smo oči i uši ovog grada, a sada ćemo to biti još više. Imaćemo više pešačkih patrola, bićemo više na mestima koja našim sugrađanima život znače, a to su parkovi, osnovne škole, predškolske ustanove. Na tim mestima ćemo biti da bismo obezbedili nesmetan, jednostavan i bezbedan život našim najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima - rekao je nedavno za 24sedam Nenad Lakić, šef odseka operativnog centra "belih".

Podsetimo, na sednici Skupštine grada Beograda krajem prošlog meseca bilo je reči o Odluci o izmenama i dopunama odluke o uniformi i oznakama komunalnih milicionara. Tada je odlučeno da će "beli" od sada imati nešto drugačije uniforme.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić istakao je tom prilikom da će oni biti produžena ruka Grada Beograda na terenu i objasnio da će biti napravljeno 80 ili 100 podstanica, odnosno stanica službi javnog reda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike