Sednica Skupštine grada Beograda: Pred odbornicima nekoliko važnih odluka - grejna sezona i ušteda struje

25.10.2022

05:10

0

Na dnevnom redu je i izmena odluke o lokalnim administrativnim taksama

Sednica Skupštine grada Beograda: Pred odbornicima nekoliko važnih odluka - grejna sezona i ušteda struje
Sednica skupštine grada Beograda - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda, koja počinje u 10 sati, odbornici će raspravljati o urbanističkim planovima i porezu na imovinu, ali i o pripremi prestonice za predstojeću zimsku sezonu.

Između ostalog, biće reči o odlaganju početka grejne sezone i racionalizaciji potrošnje električne energije za novogodišnju (svečanu) rasvetu.

Na dnevnom redu je i izmena Odluke o lokalnim administrativnim taksama koje, prema ranijim najavma gradskih čelnika, neće biti znatno veće nego što su bile ove godine.

24sedam/Goran Sivački
 

Takođe, raspravljaće se i o dopuni Odluke o visini stope poreza na imovinu kojom je predviđeno da porez na imovinu fizičkih lica za sledeću godinu može biti uvećan najviše pet odsto u odnosu na obavezu iz 2022. godine.

Pri tome, građani kojima su cene nepokretnosti za 2023. godinu smanjene, dobiće manji iznos poreza na imovinu u odnosu na ovu godinu.

Na dnevnom redu su i odluke o izradi urbanističkih planova, ali i usvajanje dva takva plana od kojih je jedan veliki i odnosi se na Novi Beograd.

Odbornici će raspravljati o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije za delove opština Novi Beograd i Voždovac, kao i predlozima odluka o izradi ili izmeni i dopuni Planova detaljne regulacije za delove opština Zemun, Palilula, Zvezdara, Rakovica.

Tanjug/Miloš Milivojević
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić

Pred odbornicima će se naći i izmene Odluke o određivanju zona na teritoriji Beograda, izmene Odluke o određivanju zona i najopremljenijih zona na teritoriji grada za utvrđivanje poreza na imovinu, kao i izmena Odluke o određivanju akustičkih zona na teritoriji grada.

Na dnevnom redu su i izmena Odluke o Gradskoj upravi Grada Beograda, izmena i dopune Odluke o komunalnom redu, izmena Odluke o komunalnoj inspekciji, kao i izmene Odluke o zadovoljavanju potreba i interesa građana u oblasti sporta u Beogradu.

Raspravljaće se i o Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2022. godinu JKP GSP "Beograd".

Takođe, razmatraće se i dopuna Odluke o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za upravljanje parkovima i obezbeđivanje uslova za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica - "Beogradski park".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike