Poznat datum održavanja pete sednice Skupštine grada Beograda: Evo šta će se naći na dnevnom redu

19.10.2022

09:40

0

Pred odbornicima će se naći izmene Odluke o lokalnim administrativnim taksama i mnoge druge odluke

Poznat datum održavanja pete sednice Skupštine grada Beograda: Evo šta će se naći na dnevnom redu
Sednica skupštine grada Beograda - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za 25. oktobar sednicu, a na dnevnom redu petog zasedanja, između ostalog, naći će se Predlog izmene i dopune Plana detaljne regulacije za delove opština Novi Beograd i Voždovac, kao i predlozi odluka o izradi ili izmeni i dopuni planova detaljne regulacije za delove opština Zemun, Palilula, Zvezdara, Rakovica.

Pred odbornicima će se naći i izmene Odluke o lokalnim administrativnim taksama, utvrđivanje prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti na teritoriji grada Beograda za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu, dopuna Odluke o visini stope poreza na imovinu, izmename Odluke o određivanju zona na teritoriji Beograda.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Odbornici će razmatrati i izmene Odluke o određivanju akustičkih zona na teritoriji grada, izmene Odluke o komunalnom redu, o komunalnoj inspekciji.

Pred odbornicima će se naći i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2022. godinu JKP GSP "Beograd".

Takođe, odbornici će razmatrati i Predlog odluke o dopuni odluke o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za upravljanje parkovima i obezbeđivanje uslova za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području gradskih opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica "Beogradski park".

Raspravljaće i o promeni osnivačkog akta ustanove socijalne zaštite "Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju", te Predlog rešenja o davanju saglasnosti na statut pozorišta KPGT.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike