Šapić o rebalansu budžeta za 2022. godinu: Racionalan je i bez nepotrebnih troškova, tri meseca nismo stali sa radom!

28.09.2022

14:21

0

Prema rečima gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapića, gradska uprava nije stala tri meseca ne bi li raspodelili sredstva za sekretarijate, preduzeća i opštine

Šapić o rebalansu budžeta za 2022. godinu: Racionalan je i bez nepotrebnih troškova, tri meseca nismo stali sa radom!
Tan2022-9-28_104121849_4 - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da se prethodna tri meseca veoma naporno radilo na budžetu, te da je rebalans urađen racionalno, uz smanjenje nepotrebnih troškova.

- Sa raznih strana smo pronašli potrebna sredstva, a novaca iz preduzeća i sekretarijata koji možda nije potreban za neke stvari uložićemo u druge stvari. Gradska uprava se ponaša domaćinski, svim opštinama smo izmirili krucijalne dugove - istakao je Šapić i dodao da 1,8 milijardi dinara ide opštinama kako bi se ti dugovi pokrili.

On je kazao da novac nikada nisu tražili od Republike Srbije, te da će se truditi da se to nikada i ne desi. 

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

- Milijardu dinara je preusmereno za asfaltiranje i presvlačenje ulica, 1,8 do dve milijarde dinara za vaučere za decu do 18 godina i sve zaposlene u školama, 300 miliona dinara JKP "Zelenilo Beograd", koji u narednih nekoliko dana nastavljaju sa radovima na uređenju šetališta "Lazaro Kardenas", 150 miliona dinara "Gradskoj čistoći" kako bismo pojačali čišćenje i pranje ulica - istakao je gradonačelnik.

Takođe, Šapić je rekao da će 2,5 milijardi dinara poslužiti kao subvencije za roditelje čija deca idu u privatne vrtiće, dok je 300 miliona otići JKP "Javno osvetljenje".

"To je novac koji smo obezbedili rebalansom budžeta", dodao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike