Zamenica gradonačelnika ekskluzivno za 24sedam: Šapić i ja imamo isti cilj, a ovo je naš prvi potez ka uređenju Beograda! (FOTO)

09.08.2022

17:45

0

Subvencijama za privatne vrtiće obezbeđeno još dodatnih 22.000 mesta u vrtićima i sa tom praksom ćemo nastaviti i dalje, istakla je Vidovićeva

Zamenica gradonačelnika ekskluzivno za 24sedam: Šapić i ja imamo isti cilj, a ovo je naš prvi potez ka uređenju Beograda! (FOTO)
Vesna Vidović - Copyright Promo/Jovanda Korać

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović zvanično je 20. juna stala rame uz rame sa prvim čovekom srpske prestonice Aleksandrom Šapićem, a u intervjuu za portal 24sedam otkrila je koji su prvi koraci ka uređenju glavnog grada.

Vidovićeva je navela da je Gradska skupština mesto gde se donose sve bitne odluke za funkcionisanje jednog grada, kao i da je biti deo nje i i učestvovati u usvajanju nekih od najvažnijih, istorijskih odluka izuzetna čast i privilegija, ali ujedno i velika odgovornost.

- Timski rad mi je najvažniji, zbog čega mislim da čovek ne treba da se na važnim funkcijama rukovodi onim ličnim, već isključivo dobrobiti zajednice - izjavila je Vidovićeva. 

Promo/Jovanda Korać
Zamenica gradonačelnika grada Beograda Vesna Vidović
Kako je došlo do toga da postanete praktično drugi čovek Beograda? 

- Srpska napredna stranka je oduvek ukazivala poverenje mladim ljudima, koji su svojom marljivošću, posvećenošću i energijom zaslužili to poverenje. Tako je bilo i ovog puta. 

Da li ste ranije sarađivali sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem? Šta očekujete od ove saradnje?
Promo/Jovanda Korać
 

- Nismo imali prilike ranije da sarađujemo, ali imamo isti cilj - da Beograd bude još uređeniji i organizovaniji grad za život. Imamo slična razmišljanja i stavove, zbog čega verujem da smo dobar tim i da će to vrlo brzo uvideti i građani Beograda. 

Koji je prvi potez koji ćete uraditi za poboljšanje života svih građana prestonice? 

- Prvi potez je svakako analiza postojećeg stanja, uređenje finansija i priprema za predstojeću zimu. Najvažnije nam je trenutno da nam stanovi, vrtići i škole preko zime budu topli, u situaciji kada se čitav svet suočava sa energetskom krizom.  

24sedam/Goran Sivački
 
Zalagali ste se za povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem. Šta možemo očekivati u tom pogledu?

- Moram da napomenem da je subvencijama za privatne vrtiće obezbeđeno još dodatnih 22.000 mesta u vrtićima i sa tom praksom ćemo nastaviti i dalje. Uporedo s tim, gradiće se i novi vrtići u onim naseljima gde postoji najveća potreba. Trenutno je u planu izgradnja vrtića u Ovči, na Vračaru, Novom Beogradu, u naseljima Braće Jerković, Barič i na Altini, a izgrađeni su i novi vrtiči na Čukarici, Bežanijskoj kosi, Zvezdari, u Zemunu i Obrenovcu. Otvaranjem novih objekata, pored toga što se proširuje obuhvat dece predškolskim vaspitanjem, otvaraju se i nova radna mesta za vaspitače, medicinske sestre i tehničko osoblje. 

Promo/Jovanda Korać
 
Završili ste Učiteljski fakultet, i čini se da vam je prosveta u fokusu političkog delovanja. U tom smislu, šta možemo očekivati da će biti poboljšano što se tiče Beograda?

- Da, završila sam Učiteljski fakultet i 10 godina sam u prosveti, posvećena najmlađima. Smatram da je ulaganje u decu ulaganje u budućnost. Želimo da stvorimo ambijent u kojem će vaspitačima i učiteljima, odnosno svima onima koji rade s našom decom, biti ukazano poštovanje. Želimo da im stvorimo uslove u kojima će moći da iskažu svoje znanje i da svoju energiju usmere isključivo na decu. Dosta se radilo na tome prethodnih godina, a uvek, naravno, ima mesta za još. 

S obzirom na to da vas Beograđani ne poznaju kao zamenicu gradonačelnika, kako biste im opisali sebe u tri reči?

- Odgovorna, iskrena i posvećena. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike