"Planuli" skupoceni stanovi po gradu, stanodavci izdaju oronule nekretnine za 500 i više evra!

11.10.2022

17:30

0

Ekskluzivnije nekretnine uglavnom su već rentirane pa sada su na tržištu većinom ostali lošiji stanovi

"Planuli" skupoceni stanovi po gradu, stanodavci izdaju oronule nekretnine za 500 i više evra!
stanovi izdavanje - Copyright Printscreen/Twitter/Pile Profimedia

Beogradski oglasi prepuni su stanova za izdavanje, međutim, čini se da je "sve što valja" već rentirano, pa su u ponudi često ostale oronule nekretnine koje prestonički stanodavci hoće da naplate papreno.

Naime, velika potražnja za stanovima u Beogradu ne jenjava, a od početka izbijanja sukoba u Ukrajini u prestonicu se doselilo na desetine hiljada Rusa, što je dodatno doprinelo tome da stanodovci počnu da izdaju "sve i svašta".

Neki svoje nekretnine izdaju isključivo Rusima, pošto oni najviše plaćaju, neki samo devojkama, a nekim stanodavcima pol, status i godine nisu bitni, već samo novac.

Tako su nedavno na društvenoj mreži Tviter osvanule fotografije stana na Obilićevom vencu, a iako je nekretnina stara i ne baš kvalitetno opremljena, to nije sprečilo stanodavca da traži 500 evra za mesečnu kiriju.

- Kolega traži stan da iznajmi i upravo je pronašao ovaj biser Obilićevog venca za tričavih 500 evra sa troškovima - piše iznad fotografija stana koji se izdaje.

Stan je skromno opremljen, sa starim i rasparenim nameštajem, ali i čudnim rasporedom, međutim, najveću pažnju privukla je fotografija kupatila.

Naime, vlasnik stana našao je veoma "neobično" rešenje za uski prostor između WC šolje i vrata, te su vrata kupatila izrezana tako da, kada se otvore, delom prekrivaju šolju. 

Pored ovog neuobičnog arhitektonskog rešenja, ostaje misterija gde se nalazi tuš-kabina ili kada.

24sedam/Profimedia
 

Cene otišle u nebo

Da je potražnja za stanovima u Beogradu ogromna i da pojedini stanodavci pokušavaju da izdaju "sve i svašta", za 24sedam potvrdio je i agent za nekretnine Jovica Vlahović.

- Bolje, ekskluzivnije nekretnine uglavnom su već rentirane i sada su na tržištu većinom ostali lošiji stanovi. Sve što izađe na tržište a vredi, veoma se brzo izda. Imamo veliku potražnju za svim tipovima stanova za izdavanje, pogotovo na dobrim lokacijama. Stanodavci podižu cene, ne uzimajući u obzir da to što nude mora da odgovara ceni koju traže, nego se povode cenama drugih stanova, koji su u boljem stanju - kaže naš sagovornik.

Ističe da na opštini Stari grad u poslednje vreme ispod 500 evra maltene ne može više ništa da se nađe.

- Cene su otišle u nebo. Okvirna cena pristojnog stana od 40 do 50 kvadrata je najmanje 450 evra - zaključio je Vlahović za 24sedam.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike