Istopićete se kada vidite ovu fotografiju: Pas čuva nemoćnu zalutalu ovcu u beogradskom naselju (FOTO)

17.08.2022

17:45

0

Autor: S.Č.

Stanovnici naselja Vojvode Vlahović koje se bori sa raznim problemima, poslednjih dana su na udaru ovaca

Istopićete se kada vidite ovu fotografiju: Pas čuva  nemoćnu zalutalu ovcu u beogradskom naselju (FOTO)
298589502_2291618114333050_5735341033595760279_n - Copyright Fejsbuk/ Moje naselje

Naselje Vojvode Vlahovića poznato je po brojnim problemima sa kojima se susreće, a poslednjih dana jedan u nizu bilo je stado ovaca koje su zalutale među zgrade. Stanovnici su na Fejsbuk grupi naselja objavljivali snimke domaćih životinja kako zbunjeno i uplašeno trče, a poslednja objava raznežila je mnoge. 

Na njoj se vidi kako crni pas, ispred ulaza jedne zgrade čuva ovcu koja leži i čini se kao da joj nije dobro. 

- Kažu komšije koje su ih videle da ovca samo nije mogla da se okrene, a pas ju je štitio. To je rasa psa koji čuva ovce, zove se pulin ili srpski ovčarski pas. Inače, niko ne zna čije su to ovce i već drugi put su u naselju. Stanovnici sumnjaju da su došle iz Velikog mokrog luga - kažu sa Fejsbuk stranice, "Moje naselje".

 

 

Neki stanovnici naselja pitali su se šta se dešava sa životinjom koja je izgledala nemoćno, međutim ubrzo je stigao odgovor da je samo zalutala i da se odvojila od ostatka stada, ali da mu se ubrzo priključila. 

 

 

Kako bismo proverili da li su ove ovce vlasničke i da li je neko pozvao nadležne gradske organe, kontaktirali smo JKP "Veterina Beograd". Ovo je njihov odgovor:

- U vezi dopisa koji ste nam prosledili, a odnosi se slučaj fotografije koja je osvanula na društvenoj mreži ,,Fejsbuk“, na kojoj se nalaze ovca i pas, u naselju Vojvode Vlahovića, GO Zvezdara, Služba komunalne zoohigijene nije dosad dobila ni jednu prijavu. Međutim, prema Vašem dopisu, pomenuta služba dobila je nalog da izađe na adresu iz prijave.

Služba komunalne zoohigijene postupiće u skladu sa situacijom koju zatekne na lokaciji i izvršiće proveru kako bi se utvrdilo da li je ovca propisano obeležena. Ukoliko nije, napraviće izveštaj o ovom slučaju, koji će proslediti na dalje postupanje Republičkoj veterinarskoj inspekciji. Republička veterinarska inspekcija će na osnovu našeg izveštaja, sprovesti dalji postupak u skladu sa svojim ovlašćenjima - navodi se u odgovoru koji smo dobili od JKP "Veterina Beograd".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike