"Oko sokolovo" bez milosti! Broj kazni za nepropisno parkiranje povećan za 50.000, a evo na kojim opštinama vozači najviše greše!

16.08.2022

17:27

0

Kako navode u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije, novi sistem kontrole nepropisnog parkiranja vozila "Sokolovo oko" je u mnogome doprineo uvođenju komunalnog reda u gradu

"Oko sokolovo" bez milosti! Broj kazni za nepropisno parkiranje povećan za 50.000, a evo na kojim opštinama vozači najviše greše!
Ilustracija - Copyright Jutjub/ RTS SAT - Zvanični kanal

Od uvođenja sistema kontrole "Oko sokolovo", broj izdatih prekršajnih naloga i obaveštenja zbog nepropisnog parkiranja je povećan za više od 50.000 u odnosu na period pre.

Prema podacima Sekretarijata za poslove komunalne milicije, u toku 2018. i 2019. napisano ih je 109.829, dok ih je od avgusta 2020, zaključno sa 1. avgustom ove godine, bilo 161.385.

Kako navode u sekretarijatu, novi sistem kontrole nepropisnog parkiranja vozila "Sokolovo oko" je u mnogome doprineo uvođenju komunalnog reda u gradu, pre svega kada je u pitanju nepropisno parkiranje vozila, što se ogleda kroz veću protočnost i brže kretanje, naročito u ulicama koje su pod okom kamere.

Mapa “Oka sokolova”, 24sedam/Beoinfo
 

- Takođe, omogućeno je brže kretanje vozilima javnog gradskog prevoza jer nema više zaustavljanja u žutoj traci, naročito kroz centar grada čime se smanjuju gužve u gradu. Sistemom "Sokolovo oko" se olakšao posao i kontrolorima "Parking servisa" u zoniranim područjima, jer sistem automatski detektuje vozila za koja nije plaćeno parkiranje ili su prekoračila dozvoljeno maksimalno vreme zadržavanja - kažu za Novosti u sekretarijatu. 

Gde vozači najviše krše pravila? 

Podaci nadležnih ukazuju da se najviše krše pravila parkiranja u centralnim gradskim opštinama - Vračar, Stari grad, Savski venac i Zvezdara.

- Shodno tome, najveći broj kazni napisan je vozačima čija je vozila "oko sokolovo" snimilo na zabranjenim površinama u ovim opštinama. Vozači su "pod lupom" 24 sata dnevno u 242 ulice. Pre i posle podne ih snima po 14 vozila, dok noću "krstari" samo jedno - zaključili su iz sekretarijata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike