Deca Beograda: Filip Petrušev - da li će se mladi srpski reprezentativac u dresu crveno-belih vratiti u "košarkašku orbitu"?

24.07.2022

19:07

0

Kao debitant u regionalnom takmičenju u sezoni 2020/21. pokupio je individualna priznanja za najkorisnijeg igrača Jadranske lige, najboljeg mladog košarkaša i najboljeg strelca takmičenja

Deca Beograda: Filip Petrušev - da li će se mladi srpski reprezentativac u dresu crveno-belih vratiti u "košarkašku orbitu"?
Profimedia - Copyright Profimedia

Košarkaški klub Crvena Zvezda u predstojeću sezonu ulazi sa novim trenerom i rekonstruisanom ekipom, a jedan od nosilaca igre crveno-belih mogao bi da postane srpski reprezentativac Filip Petrušev.

Naime, mladi centar je peti novajlija u redovima srpskog i regionalnog šampiona ovog leta.

Crveno-beli su uspeli da dogovore saradnju sa jednim od najtalentovanijih domaćih igrača koji u Zvezdu stiže iz američke Letnje lige u kojoj je nastupao u dresu Filadelfije, koja ga je prošle godine draftovala kao 50. pika.

MN Press
Filip Petrušev

Filip Petrušev rođen je 15. aprila 2000. godine u Beogradu, a igra na pozicijama krilnog centra i centra.

U mlađim kategorijama nastupao je za FMP, Crvenu zvezdu i Partizan, da bi 2014. godine otišao u Španiju i priključio se ekipi Baskonije.

Tokom 2016. godine odlazi u Sjedinjene Američke Države, gde pohađa srednju školu "Ejvon old farms" u Ejvonu, Konektikat, a godinu dana kasnije se prebacio na "Montverdi akademiju" u mestu Montverdi, Florida.

U oktobru 2017. je izabrao da pohađa Univerzitet Gonzaga, a od sezone 2018/19. je zaigrao za njihov tim, "Gonzaga buldogse". U sezoni 2019/20. je u proseku beležio 17,5 poena i 7,9 skokova po meču i izabran je za igrača godine u svojoj konferenciji.

U julu 2020. je potpisao prvi profesionalni ugovor sa ekipom Mege.

Euroleague
 

Kao debitant u regionalnom takmičenju pokupio je individualna priznanja za najkorisnijeg igrača Jadranske lige, najboljeg mladog košarkaša i najboljeg strelca takmičenja.

Narednog leta Filadelfija je procenila da je još rano da ode u NBA, pa je potpisao jednogodišnji ugovor sa Anadolu Efesom, ali je u turskoj ekipi imao minornu ulogu.

Petrušev će u dresu crveno-belih imati odličnu priliku da se ekspresno vrati u košarkašku orbitu, pre svega kroz pokušaj da se nametne kao konkurentno rešenje na utakmicama Evrolige, koju je u sezoni za nama uglavnom propratio sa klupe za rezervne igrače. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike