Deca Beograda: Strahinja Rašović - zlatni olimpijac u pohodu na svetski pehar

26.06.2022

17:32

0

Svoje prve korake u ovom sportu načinio je u VK "Beograd"

Deca Beograda: Strahinja Rašović - zlatni olimpijac u pohodu na svetski pehar
20210810ivDocek42 - Copyright MN Press

Vaterpolista Strahinja Rašović jedan je od šestorice koji su ostali u sastavu reprezentacije Srbije posle osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Rođen je 9. marta 1992. godine u Beogradu.

Vaterpolo je, kao i njegov godinu dana mlađi brat Viktor, počeo da trenira u Vaterpolo klubu "Beograd" na Tašmajdanu, gde je njihov otac radio kao trener.

Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC/ bg
 

U "Crvenu zvezdu" prelazi zajedno sa bratom 2010, pet godina kasnije u duetu prelaze u špansku "Barselonetu", da bi potom 2017. prvi put se razdvojili, kada Strahinja odlazi u Eger, a Viktor u Jug.

Stariji Rašović se zatim vratio u Srbiju i zaigrao za "Radnički", sa kojim je u martu 2021. godine osvojio Regionalnu ligu. Tako su Kragujevčani postali prvi srpski tim koji je stigao do titule u ovom takmičenju, a upravo je Strahinja bio jedan od najzaslužnijih. Nakon velikog uspeha, stigao je na 11. april, u trenucima kada se formirao drim-tim, te i danas nosi kapicu ekipe "Novi Beograd".

Od klupskih uspeha, može se pohvaliti sa dve duple krune, Liga šampiona i Superkup Evrope sa Crvenom zvezdom, po dva Prvenstva i Superkupa Španije, Kupa kralja i Kupa Katalonije sa Barselonetom, bronza u Prvenstvu Mađarske sa Egerom, dok je sa Novobeograđanima već u prvoj sezoni "uzeo" domaće prvenstvo i ponovo Regionalnu ligu.

Debitovao je za reprezentaciju Srbije 2013. u pobedi nad Španijom u okviru Svetske lige.

Kapicu reprezentacije nosio je na Svetskom prvenstvu i finalnom turniru Svetske lige 2019, da bi se olimpijskim zlatom okitio na Letnjim igrama u Tokiju 2021. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike