Deca Beograda: Zlatan Šehović - "Ponikao sam u Partizanu, 10 godina sam nosio crno-beli dres"

10.07.2022

17:45

0

Rođen je u 8. avgusta 2000. godine u Beogradu i igrao je sve mlađe kategorije kluba iz Humske

Deca Beograda: Zlatan Šehović - "Ponikao sam u Partizanu, 10 godina sam nosio crno-beli dres"
20180726mmSehovi03 - Copyright MN Press

Srpski fudbaler Zlatan Šehović se nakon dve i po godine igranja za izraelski Makabi vratio u svoj matični klub - Partizan.

Za to vreme zavoleo je Izrael i Makabi iz Netanje, ali nije zaboravio 10 godina provedenih u dresu crno-belih.

- Ponikao sam u Partizanu, a pre nego što sam otišao u Izrael proveo sam 10 godina u crno-belom dresu. Otišao sam sa 19 godina, tako su se jednostavno poklopile stvari. Bilo mi je u početku teško, ali sam se brzo privikao. Zavoleo sam Izrael, jer je život u ovoj zemlji zanimljiv, kao i njihovi običaji. Makabi je dobar klub za mlade fudbalere. Sazreo sam u Makabiju, a siguran sam da ću to pokazati na terenu - rekao je 21-godišnji levi bek, koji je potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima.

FK Partizan
 

Zlatan Šehović rođen je u Beogradu 8. avgusta 2000. godine.

Nakon mlađih selekcija Partizana, Šehović je debitovao u seniorskom fudbalu tokom prolećnog dela sezone 2017/18, nastupajući za Partizanovu filijalu - Teleoptik.

Prvom timu crno-belih priključen je u junu 2018, a narednog meseca je potpisao prvi profesionalni ugovor sa klubom. Za prvi tim je debitovao 12. jula 2018. na utakmici protiv Rudara iz Pljevalja u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tokom sezone 2018/19. je zabeležio devet prvenstvenih nastupa, a u maju 2019. je osvojio i prvi trofej u seniorskoj karijeri, Kup Srbije. Partizan je tada u finalu Kupa savladao Crvenu zvezdu (1:0), a Šehović je na ovoj utakmici ušao na teren u 80. minutu.

Tokom jesenjeg dela sezone 2019/20. dobio je šansu na samo na jednoj od 33 Partizanove utakmice. Ušao je na teren u drugom poluvremenu prvenstvenog susreta sa Voždovcem, kad je zamenio Rajka Brežančića.

Na klupi se sedeo još samo na gostovanju Javoru u Ivanjici krajem septembra, a ostale mečeve je posmatrao sa tribina. U januaru 2020. napustio je Partizan i prešao u izraelsku ekipu Makabi Netanju.

U Partizan se vratio sredinom juna 2022, potpisavši trogodišnji ugovor. Na predstavljanju je zadužio dres sa brojem 12.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike