Poznato kada će biti završen podzemni prolaz kod Terazija: Pogledajte šta će sve biti uređeno!

23.05.2022

08:00

0

Druga etapa koja je u planu je "Terazije Robna Kuća"

Poznato kada će biti završen podzemni prolaz kod Terazija: Pogledajte šta će sve biti uređeno!
podzemni prolaz terazije1 - Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Rekonstrukcija podzemnog pešačkog prolaza Terazije-Hotel Balkan biće završena krajem maja, a celokupni prolazi na Terazijama do kraja septembra.

- Rekonstrukcija na potezu Terazije-Hotel Balkan uključuje novo stepenište, pokretno stepenište jednog od najboljih svetskih proizvođača, obnovljene granitom obložene zidove, rasvetu, a biće postavljen i video-nadzor zarad bezbednosti sugrađana. Radovi se završavaju za 10 dana, krajem maja. Radovi su trajali oko dva meseca, što je bilo i planirano - rekao je za Tanjug Radoslav Marjanović, predsednik opštine Stari grad.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Prema njegovim rečima, druga etapa koja je u planu je "Terazije Robna Kuća", a početak radova se očekuje u junu, sa završetkom do sredine avgusta.

- Paralelno će se raditi i na stepenišnom izlazu Terazije - Terazijska česma, koji nije preterano zahtevan, kao i na sanaciji i zameni plafona u celom prolazu . Kompletan završetak radova na ovom prolazu očekivan je u toku septembra - kazao je Marjanović.

Predsednik opštine Stari grad istakao je da će se sledeći prolaz raditi u Nušićevoj ulici, zatim Albanija i Igumanova palata.

- Radi se prolaz po prolaz da se ne bi stvarao pešački saobraćajni kolaps - zaključio je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike