Devojke iz "Studenjaka" dale detaljan opis napasnika: Viđaju ga u podzemnom prolazu, strahuju i usred bela dana

27.08.2021

17:45 >> 17:48

0

Autor: Jovana Vrećo

Jedna od njih, T. N. (24) opisala je za 24sedam njen susret sa nepoznatom osobom

Devojke iz "Studenjaka" dale detaljan opis napasnika: Viđaju ga u podzemnom prolazu, strahuju i usred bela dana
Copyright Pixabay

U podzemnom prolazu kod Studentskog grada na Novom Beogradu, nekoliko devojaka doživelo je neprijatnu situaciju sa nepoznatim muškarcem, zbog koga sada strepe da prođu kroz taj deo, što je za 24sedam potvrdila i studentkinja T. N. (24).

Naime, kako piše u porukama koje su objavljene na društvenim mrežama, jedne tvrde da ih je muškarac napao s leđa, dok druge kažu da su se susrele sa njim, te da su zbog njegovog sumnjivog ponašanja, pobegle.

Svaka od njih je dala detaljan opis, koji se u potpunosti uklapa u to da je reč o istoj osobi. U pitanju je, kako su navele, muškarac u crnom, crne kose, mršave građe, oko 45 kilograma, visok oko 170 centimetara.

Iskustva drugih devojaka, Printscreen/ Instagram, @studentski grad

Jedna od njih, T. N. (24) opisala je za 24sedam njen susret sa nepoznatom osobom, te i činjenicu da joj se to desilo usred bela dana.

-Krenula sam pre neki dan na stanicu autobusa 601, da pređem sa druge strane auto-puta od Studenjaka. Bilo je podne. U susret meni je išao dečko. Sećam se komletnog izgleda, bio je mršavije građe, u crnom, crne kose – objašnjava ona i nastavlja:

– Dok smo se približavali jedno drugom, gledao me je čudno. U momentu kada smo se susreli, negde na polovini podzemnog, sećam se da je zavukao ruke u džepove. Nije mi uopšte bilo prijatno, samo sam razmišljala da neki nož ne izvadi. Čim sam to primetila, ubrzala sam korak i istrčala uz stepenice, sve gledajući krajičkom oka da li je krenuo za mnom.

Podzemni prolaz kod Studentskog grada, Printscreen/ Google maps

Ipak, primećuje da se tada dogodilo nešto čudno.

– Kada sam izašla iz prolaza i stala na stanicu, baš sam gledala da li će izaći na drugoj strani. Međutim, nisam videla da je izašao iz podzemnog. To mi je bilo veoma čudno, kao da je ostao negde dole. Nije mi jasno gde je nestao – opisuje ova dvadesetčetvorogodišnja studentkinja.

Međutim, ona kaže da postavljanje kamera možda i ne bi rešilo problem, s obzirom na to da bi možda za neke situacije bilo prekasno da se reaguje, ali opet se nada da bi možda to odvratilo tog manijaka da se šeta prolazom, u strahu od istih, kao i olakšalo nadležnima da ga pronađu.

-Možda bi rešenje bilo da se postavi neki policajac koji bi tu dežurao, pogotovo u noćnim satima. Na svim prilazima domu i recepcijama imaju kamere, ali se mi ne osećamo bezbedno kada se vraćamo, a moramo da prođemo taj podzemni prolaz – zaključuje ona i naglašava da je u planu peticija u domu, sa kojom bi mogli da izađu pred nadležne institucije, u cilju rešenja ovog problema.

Gde su kamere?

Pixabay

U preduzeću “Putevi Beograda”, koje radi na rekonstrukciji podzemnih prolaza u Beogradu, rekli su za 24sedam da postavljanje sigurnosnih kamera nije u njihovoj nadležnosti, ali da se trude da u saradnji sa nadležnima da i taj projekat uskoro počne sa realizacijom.

-Za naredni period planirano je da se u podzemnom prolazu ispod auto-puta, kod Studentskog grada, vrše radovi na tekućem održavanju prolaza, što podrazumeva farbanje zidova i uklanjanje grafita, kao i održavanje rasvete i protiv-požarnog osvetljenja, čišćenje slivničkih rešetki i održavanja gazišta na stepeništima – navode oni.

Ističu da podzemni pešački prolazi u Beogradu nisu valjano održavani decenijama, kao i da rekonstrukcije nisu rađene sve do danas.

Pročitajte još:

– Prethodne godine rekonstruisana su dva podzemna prolaza na Novom Beogradu, kod Tržnog centra “Ušće” i kod “Piramide”. Nedavno je okončana rekonstrukcija podzemnog prolaza u Bulevaru vojvode Mišića, kod Sajma. Sledi rekonstrukcija četiri podzemna pešačka prolaza na Terazijama, a u toku je i pribavljanje neophodnih dozvola za rekonstrukciju podzemnog prolaza kod hotela Balkan – rekli su u “Putevima Beograda”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike