Rečenica "majstore, ima izlaz" odlazi u prošlost! Važna novina u gradskom prevozu, potrebno je da imate samo jednu stvar (FOTO)

20.05.2022

05:30

0

Svaki sugrađanin koji želi da se detaljnije informiše o izmenama, neophodno je da prisloni svoj mobilni telefon na validator, i da potom skenira QR kod koji se nalazi na ekranu

Rečenica "majstore, ima izlaz" odlazi u prošlost! Važna novina u gradskom prevozu, potrebno je da imate samo jednu stvar (FOTO)
validator - Copyright 24sedam

Majstore, ima izlaz! Koliko puta vam se dogodilo da izgovorite ovu rečenicu u želji da izađete iz gradskog autobusa, jer je vozač upravo prošao vašu stanicu, ali on vam kaže da se tu zbog nekih izmena ne zaustavlja? E, od danas je to prošlost.

Naime, novi sistem za informisanje putem validatora u vozilima javnog gradskog prevoza počeo je od danas da funkcioniše. Kako je saopštio Sekretarijat za javni prevoz, ova novina odnosi se na obaveštavanje korisnika u vozilima, na validatorima, o izmenama trasa linija zbog izvođenja radova, održavanja manifestacija i drugih aktivnosti koje utiču na promenu trase linija.

Na koji način sve funkcioniše, objašnjeno je na sledećoj fotografiji, kroz tri jednostavna koraka. Svaki sugrađanin koji želi da se detaljnije informiše o izmenama, neophodno je da prisloni svoj mobilni telefon na validator, i da potom skenira QR kod koji se nalazi na ekranu.

Beoinfo
 

Skeniranjem će moći da pristupi sajtu Sekretarijata za javni prevoz, na kom se nalaze detaljne informacije o aktuelnim izmenama trasa linija javnog prevoza.

Za brz i jednostavan pristup informacijama o svim aktuelnim izmenama trasa linija JLPP-a na validatorima će biti dostupan i QR kod čijim skeniranjem putem mobilnog telefona korisnici pristupaju sajtu Sekretarijata za javni prevoz.

- Digitalizacija sistema javnog prevoza je jedan od ključnih projekata za dalji razvoj i unapređenje, koja za cilj ima pružanje što kvalitetnije usluge korisnicima javnog prevoza. Planovi Sekretarijata za javni prevoz u narednom periodu su u direktnoj vezi sa daljim razvojem ovih sistema - navedeno je u saopštenju.

M.M./ATAImages
 

Šta kažu sugrađani?

Reporteri 24sedam pitali su sugrađane da li će im ova izmena, koja danas stupa na snagu, olakšati svakodnevicu u korišćenju javnog gradskog prevoza.

- Autobusom idem svaki dan na posao. Uvek krećem u otprilike u isto vreme, ali neretko se desi da zakasnim, jer sa prevozom zna biti prava lutrija. Ova izmena će mnogo da znači, jer ću na vreme moći da izađem iz autobusa, ukoliko procenim da ću brže stići peške do firme ili u krajnjem slučaju da presednem na drugu liniju - rekao je za naš portal sugrađanin Mladen S.

ATA Images/ M.M
 

Brucoškinja Tamara Janković, koja svakodnevno putuje od Studentskog grada do fakulteta u centru, kaže kako nije sigurna koliko će joj ova novina značiti, s obzirom na to da, po njenom mišljenju, u startu postoji začkoljica.

- Čini mi se da ništa posebno neće doprineti, s obzirom na to da je svakako neophodno da uđem u autobus, gde tek onda mogu da se informišem o promenama. S druge strane, često se od gužve validatoru ne može ni prići, ali hajde da vidimo kako će to zaživeti - optimistična je ova studentkinja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike