Kada su vozači dužni da uključe klime u autobusima: Postoji spisak vozila javnog prevoza u kojima ne rade

10.05.2022

18:57

1

JKP "GSP" je prošle nedelje ubacilo u test aktivaciju svih klima uređaja

Kada su vozači dužni da uključe klime u autobusima: Postoji spisak vozila javnog prevoza u kojima ne rade
Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Klima uređaji u vozilima javnog prevoza počeli su da se koriste, a po proceduri vozači su dužni da ih uključe kada spoljašna temperatura pređe 25 stepeni Celzijusa.

- Kada se steknu uslovi za uključivanje klima uređaja, tada temperatura u vozilu bude niža od dva do pet stepeni Celzijusa u odnosu na spoljnu temperaturu - rekao je za Tanjug Bojan Brežančić iz JKP "GSP" Beograd.

JKP "GSP" je prošle nedelje ubacilo u test aktivaciju svih klima uređaja i postoji spisak vozila u kojima klima ne radi, a to je mali broj vozila.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Reč je o novim BMC vozilima, možda desetak od 70 koliko posedujemo trenutno ne radi, ali se radi na njihovom osposobljavanju od strane ovlašćenog servisera, jer su ova vozila u garantnom roku. Mi svakodnevno vršimo preglede klima uređaja - rekao je Brežančić.

Kada su u pitanju vozila marke "Solaris" i starijih koja poseduju klima uređaje njih popravlja spoljni izvođač.

- Posedujemo 100 "Solaris" vozila i u većinim klima uređaji rade, ali svakako sve pripremamo za letnju sezonu, kao i 70 BMC vozila - rekao je Brežančić.

On je dodao da GSP ima i osam "Ikarbusovih" vozila novijeg tipa, 2017. godište i u njima većina klima uređaja radi.

- Željno iščekijemo nova vozila koja nam stižu u septembru, pa će biti pojačan kapacitet i u rashlađivanju putnika - rekao je Brežančić.

Bonus video

24sedam

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi