Novčana pomoć porodicama sa Karaburme koje su preko noći ostale bez ičega: Pogledajte kako danas izgledaju njihovi stanovi (VIDEO)

02.05.2022

06:45

0

Prema rečima Katarine Trivunović, jedne od stanara čiji je stan izgoreo, sa čišćenjem stanova su krenuli za vikend

Novčana pomoć porodicama sa Karaburme koje su preko noći ostale bez ičega: Pogledajte kako danas izgledaju njihovi stanovi (VIDEO)
pozar karaburma 1904 2022 (8) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Stanari zgrade u Ulici Husinskih rudara 24, u kojoj je vatrena stihija progutala četiri stana, počeli su akciju uklanjanja šuta iz izgorelih objekata, a u tome im pomažu i dobrovoljci. 

Prošlo je više od dve nedelje kada je izbio požar u ovoj zgradi i kada su četiri porodice ostale bez krova nad glavom. Od tada oni žive u stanovima kod prijatelja i porodice, snalaze se. 

Prema rečima Katarine Trivunović, jedne od stanara čiji je stan izgoreo, sa čišćenjem stanova su krenuli za vikend i sami su pronašli ljude koji će da im pomognu da očiste šut i garež iz uništenih stanova.

- Od opštine smo dobili i tunel kako bi mogli kroz njega da izbacimo šuti i izgorele ostatke - kaže ona za 24sedam

Porodicama po 240.000 dinara 

Na inicijativu Miroslava Ivanovića, predsednika opštine Palilula, održan je sastanak s predstavnicima stanara, Darkom Glavašem, sekretarom Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa s građanima, i Petrom Andrijaševićem, direktorom JP "Gradsko stambeno", kako bi se našao način da se ova situacija što bezbolnije prebrodi.

Stanari su, u razgovoru, izložili probleme s kojima se suočavaju nakon što su preko noći ostali bez svojih domova, kao i o situaciji u zgradi u kojoj su se i njihove komšije našle u nevolji.

24sedam/Katarina Mihajlović
Zgrada u kojoj se požar dogodio

- Imamo veliko razumevanje za nesreću koja se desila. Na svu sreću nije bilo žrtava i Opština želi da pomogne svakom svom građaninu. Iz tog razloga  Opština je odmah inicirala kod Centra za socijalni rad Palilula da se u najkraćem roku svakoj od četiri porodice, kojima su izgoreli stanovi uplati pomoć u iznosu od po 240.000 dinara - rekao predsednik opštine.

Osim ove pomoći, dogovoreno je da se najpre iz zgrade izbaci šut, za koji će JKP "Gradska čistoća" obezbediti kontejnere.

Takođe, na sastanku je dogovoreno da "Gradsko stambeno" zaštiti zgradu od padavina, kao i da izađe u susret da finansira i izvede radove na kompletnoj zameni zajedničkih elektroinstalacija u zgradi.

Troškovi obnove stanova su ogromni, pa su stanari odlučili da otvore zajednički račun zgrade na koji bi oni koji žele i mogu da pomognu uplatili sredstva.

Svi zainteresovani, novac mogu uplatiti na ovaj broj računa 200-3005980101033-24.

U našoj galeriji možete pogledati kako su izgledali stanovi nakon požara: 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike