Tragedija na Karaburmi, vatra progutala stanove četiri porodice: "Za pola sata izgubila sam sve što sam imala!" (FOTO/VIDEO)

19.04.2022

09:53

0

Prema prvim informacijama, do požara je došlo zbog instalacija na frižideru

Tragedija na Karaburmi, vatra progutala stanove četiri porodice: "Za pola sata izgubila sam sve što sam imala!" (FOTO/VIDEO)
pozar karaburma foto kaca - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Četiri stana u Ulici Husinskih rudara, na Karaburmi, nestala su za 20 minuta u požaru koji se dogodio u noću između petka i subote.

Prema prvim informacijama, do požara je došlo zbog instalacija na frižideru, a u trenutku požara samo je jedna stanarka, Katarina Trivunović, bila u svom stanu, na petom spratu, kada je vatrena stihija progutala četiri stambena objekta. 

24sedam/Katarina Mihajlović
Zgrada u Ulici Husinskih rudara u kojoj se požar dogodio

- Probudio me je miris dima koji sam osetila u svom stanu. Izašla sam iz stana i pokušala da dozovem komšije da vidim o čemu se radi, niko se nije odazvao, a onda sam shvatila da imam ključ od mog prijatelja Živojina Krstića, koji živi na tom spratu, a u čijem stanu se požar i dogodio. Kada sam otvorila vrata, izašao je crni dim. Mislila sam da je povređen. On ima belu mačku, koju takođe nisam videla - priseća se za 24sedam Katarina. 

Ona kaže da je odmah pozvala policiju jer je mislila da joj je prijatelj preminuo, međutim, kasnije se ispostavilo da je on izašao iz svog stana sat vremena pre nego što se dogodila ova nesreća. 

- Komšije su vatrogasce zvali oko 11 sati, niko se nije odazvao. Onda sam ih ja ponovo pozvala u 11:45, ispred zgrade sam sišla pet minuta kasnije, a u 12:20 sam ostala bez ičega. Vatrogasci su došli tek posle malo manje od sat vremena, a požar su gasili oko 45 minuta - ističe komšinica. 

24sedam/Katarina Mihajlović
Četiri stana su potpuno izgorela

Katarina kaže da od stvari ništa nije uspela da sačuva, a da stvar bude još gora, plafoni komšija koji stanuju sprat niže potpuno su natopljeni vodom. 

- U stanu ispod mog žive penzioneri, koji od petka žive bez struje, jer je voda najviše iscurela kod njih. Zidovi i plafon su im potpuno natopljeni - očajna je ona.

Naša sagovornica dodaje da niko od stanara na četvrtom spratu ne može da se iseli, jer nemaju gde da idu, niti imaju novca za popravku stana. 

- Mi smo se nadali da će Grad ili opština Zvezdara da nam pomognu, ali smo na kraju ostali bez njihove pomoći. Samo barem kada bi nam pomogli krov da saniramo, jer nakon prve kiše ni ostali stanari neće imati gde da žive - navodi Katarina. 

Stanovi kupljeni na kredit 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Katarina za 24sedam kaže da su sva četiri stana kupljena na kredit, kao i da su ti stambeni objekti legalizovani. 

- Bili smo u banci, oni su nam rekli da će banka novac refundirati, a da će nas osloboditi plaćenja kredita, kao i da ćemo mi morati da platimo gradnju stanova. Ne znamo šta da radimo, očajni smo - zaključila je Katarina Trivunović. 

Građani koji žele da pomognu porodicama kojima su stanovi izgoreli, novac mogu da doniraju na broj računa stambene zajednice: 200-3005980101033-24.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike