Od prizora ispred ove zgrade svima se povraća! Stanari Karaburme ugroženi fekalijama koje se izlivaju iz komšijskih toaleta (FOTO)

14.01.2022

07:30

0

Dolaskom na lice mesta, reporteri 24sedam zatekli su, blago rečeno, pakao

Od prizora ispred ove zgrade svima se povraća! Stanari Karaburme ugroženi fekalijama koje se izlivaju iz komšijskih toaleta (FOTO)
karaburma kanalizacija Katarina Mihajlović (10) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U višespratnoj stambenoj zgradi u Vlašićkoj ulici broj 14, na Karaburmi, iz otvorene kanalizacione cevi već duže vreme se na trotoar i ulicu izlivaju fekalije i otpadni sadržaji.

Dolaskom na lice mesta, reporteri 24sedam zatekli su, blago rečeno, pakao! Niz trotoar neprestano su se slivale fekalije, a u jednom trenutku su počele i da izlaze iz cevi, najverovatnije kada je neko od stanara pustio vodu u svom toaletu. 

Takođe, taj deo ulice prekriven je fekalijama, koje su se pomešale zajedno sa snegom i poledicom, pa stanari ovog dela Karaburme izbegavaju da ulaze u ovu saobraćajnicu iz Stevana Hristića, već idu okolo i do svojih ulaza dolaze iz Jabučke ulice.

Prema rečima jedne komšinice, koja živi u ulazu pored, izvor curenja nije poznat ali pretpostavlja se da su u pitanju stanovi sa prvog ili drugog sprata, jer kako kaže, sve iznad toga je nadogradnja.

- Već tri nedelje se iz zgrade izlivaju fekalije i niko ne reaguje. Komšije su zvale Komunalnu policiju više puta i prema njihovim rečima niko se nije javio da to reši. Upravnik zgrade ništa ne radi po tom pitanju - ističe komšinica za 24sedam.

Kako ona navodi, povremeno neko zapuši otvorenu rupu, situacija se smiri i onda ponovo krenu da cure fekalije.

Stanarka iz drugog ulaza za 24sedam kaže da je njihov predsednik Skupštine stanara podneo tužbu opštini Palilula. 

- Iz "Vodovoda" su bili pre neki, ali problem nisu rešili. Niko ne zna zbog čega. Fekalije danima cure iz te cevi. Svaki put kada izvodim psa u šetnju, moram u rukama da ga držim kada prelazimo ulicu, kako ne bi ugazio u te fekalije - kaže ona i dodaje da joj se od smrada povraća svaki put kada izađe iz zgrade.

Slična situacija dogodila se u aprilu prošle godina u Mirijevu, kada su se fekalije izlile u ovom delu Beograda. Iz šahta, na uglu ulica Vitezova Karađorđeve zvezde i Šejkine, izbila je voda a sa njom su na ulicu isplivale i fekalije.

Stanari ovog dela Mirijeva tada su bili zbunjeni jer je dan pre izlivanja fekalija taj deo bio rekonstruisan, odnosno postavljen je bio novi asfalt. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike