"Punom parom se radi na izgradnji metroa": Do 2028. biće gotova prva linija, a evo kad će i druga!

09.04.2022

13:00

0

Vesić je najavio da će u narednih nekoliko godina šinski saobraćaj dominirati u Beogradu

"Punom parom se radi na izgradnji metroa": Do 2028. biće gotova prva linija, a evo kad će i druga!
Ilustacija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je jutros bio na gradilištu beogradskog metroa, da se punom parom radi nasipanje, a da u narednih nekoliko meseci kreće izgradnja samog depoa na Makiškom polju.

- U međuvremenu završavamo idejni projekat za saobraćajnice koje će se raditi na Makiškom polju. Ono što mogu da obećam građanima i građankama Beograda, to je da ćemo do 2028. godine imati završenu prvu liniju metroa, a do 2030. godine i drugu liniju. Ukupno ćemo imati 44 stanice i 42 kilometara metro mreže - rekao je Vesić.

Tanjug/Miloš Milivojević
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Gostujući na Pinku, najavio je da će u narednih nekoliko godina, šinski saobraćaj dominirati u Beogradu, navodeći da je u planu i izgradnja 42 kilometra tramvajskih šina.

- Šine će biti produžene od Požeške ulice prema Ceraku, tramvaj će ići od Jurija Gagarina ka Bežanijskoj Kosi i od Bogoslovije prema Adi Huji - kazao je zamenik gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, u planu je da se izgradi i BG voz prema Lazarevcu, Barajevu, Mladenovcu, Sopotu, kao i pruge prema Surčinu i Obrenovcu.

- To znači da će u Beogradu dominirati šinski prevozni sistem koji će u potpunosti promeniti način funkcionisanja u gradu - istakao je Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike