Žiki Šarenici se ispunio odbornički san, ali mu je četiri godine "odbornikovanja" dovoljno: Vreme je da dođu neki mlađi! (FOTO)

12.02.2022

18:45

0

Pre četiri godine poznati voditelj seo je u odborničku klupu

Žiki Šarenici se ispunio odbornički san, ali mu je četiri godine "odbornikovanja" dovoljno: Vreme je da dođu neki mlađi! (FOTO)
IMG_20220211_102813 - Copyright 24sedam

Priliku da, osim ispred televizijskih kamera, prvi put sedne i u odborničku klupu, pre četiri godine dobio je poznati TV voditelj Živorad Žika Nikolić.

Reporteri 24sedam Žiku su zatekli i juče u odborničkoj klupi, tokom sednice Gradske skupštine, na kojoj je odlučivano o razrešenju i imenovanju članova Gradske izborne komisije u stalnom sastavu, kao i direktorima javnih preduzeća.

24sedam
 

Voditelj priča kako su mu prethodne četiri godine bilo jedno zanimljivo iskustvo.

- Dosta se radilo i uradilo od te 2018. godine. Prvi put sam učestvovao u važnim odlukama, u pripremama više inicijativa i projekata bitnih kako za građane, tako i za grad - ističe Žika.

Bilo je izazova, pogotovo zbog epidemije koronavirusa, ali se sve, kako kaže, rešavalo zajedničkim savetovanjem šta je najbolje da se uradi.

- Skoro da sam 90 odsto zadovoljan onim što je obećano i urađeno u prethodne četiri godine, a to je, morate se saglasiti, dobar procenat - objašnjava Nikolić.

Na pitanje koji projekat bi izdvojio iz mnogih započetih, Žika nije dugo razmišljao i kao iz topa je rekao da je to izgradnja beogradskog metroa.

- Još 2018. godine, kada sam prisustvovao mojoj prvoj sednici na kojoj je bilo reči o metrou,  zvezda vodilja mi je bila da se do kraja odborničkog mandata taj projekat i započne. To je za mene jedan veliki san. Prošao sam mnogo sveta i mnogi manji gradovi napravili su te metroe. Moj prvi susret sa metroom je bio sa onim u Moskvi, to mi je bilo nešto nestvarno - ispričao je Nikolić, i istakao je da je to uslov za funkcionisanje ovako velikog grada.

24sedam
 

Kaže kako su mu ove četiri godine "odbornikovanja" bile dovoljne, te da je vreme da dođu "neki mlađi".

- Nadam se da će oni koji budu dolazili na vlast znati da cene urađeno i da odlučuju, kao i do sada, u korist same prestonice. Ja ću biti tu, ako im bude trebalo da čuju savet od starijih, pa ću tako moći da im pomognem i dam svoj doprinos - zaključio je poznati voditelj i odbornik Žika Nikolić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike