Deca Beograda: Viktor Savić - jedan od glavnih junaka novog domaćeg filmskog ostvarenja "Bilo jednom u Srbiji"

06.03.2022

19:10

0

Kada je bio četvrti razred osnovne škole, krenuo je na glumu u grupu kod Ružice Sokić i Bate Paskaljevića

Deca Beograda: Viktor Savić - jedan od glavnih junaka novog domaćeg filmskog ostvarenja "Bilo jednom u Srbiji"
viktor savic - Copyright ATAImages/ A.A.

U bioskopima širom Srbije 10. marta počinje da se prikazuje melodrama sa elementima komedije "Bilo jednom u Srbiji", a jednog od glavnih junaka u novom domaćem filmskom ostvarenju tumači glumac sa bogatim iskustvom, Viktor Savić.

Radnja filma smeštena je dve godine nakon Prvog svetskog rata, kad Dine i Cone (Viktor Savić), opijeni pobedom i nepovratno inficirani duhom slobode i napretka koji su osetili u velikom svetu, vraćaju u oronuli Leskovac - Dine u svoj nekadašnji bioskop, a Cone na sopstvenu sahranu.

Viktor Savić je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac koji je poznat po ulogama Viktora u seriji "Košarkaši", Relje u filmu "Šišanje", kao i Milutina Ivkovića u filmu "Montevideo".

Rođen je 14. septembra 1983. godine u Beogradu, a odrastao je na Banovom brdu.

Otac Viktora Savića je poznati bluzer Jovan Lole Savić. Zahvaljujući njemu je zavoleo rep i elektronsku muziku.

Kada je bio četvrti razred osnovne škole, krenuo je na glumu u grupu kod Ružice Sokić i Bate Paskaljevića. Nakon godinu dana je prešao kod Mike Aleksića. Kao član njegove grupe, prošao je kasting i pojavio se u emisiji o računarima koja se prikazivala na RTS-u. To je bio Viktorev prvi posao, a od honorara je kupio rolere.

Mateja Stanisavljevic/ATAImages
 

Glumu upisuje 2002. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a diplomirao je 2006.

Viktorovo matično pozorište je Boško Buha, a takođe igra u Narodnom pozorištu, Ateljeu 212, Madlenianum i Zvezdari teatru.

Svoju prvu ulogu Viktor je odigrao 2003. godine. Glumio je lisca u kratkom filmu "Beži, zeko, beži" koji je nagrađen Zlatnom palmom na filmskom festivalu u Kanu.

Navijačkog vođu Relju glumio je 2010. godine u filmu "Šišanje" koji je osvojio prvo mesto na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

Ova godina je bila veoma uspešna za Viktora pa mu je dodeljena još jedna uloga koja će obeležiti njegovu karijeru. Prošao je kasting na kome je dobio ulogu jugoslovenskog fudbalera i lekara Milutina Ivkovića u filmu "Montevideo, Bog te video!". 

Ove dve uloge difinitvno su ga afirmisale i proslavile.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Pošto je odrastao slučajući repera Tupaka i uživa u ovoj vrsti muzike, Viktor je odlučio da se u njoj oproba. Snimio je pesmu "Kašaš" 2015. godine za koju je dobio pozitivne kritike.

Koristi nadimak Njezz i promoviše underground i alternativnu kulturu. Sam piše tekstove, a cilj mu je da motiviše mlade repere i da se bavi umetnošću koja pokreće.

U slobodno vreme trenira, sluša muziku i provodi vreme sa bliskim ljudima. Sedam godina je trenirao rukomet, tri godine košarku, a takođe ima talenta za fudbal koji je vežbao dok je radio na ostvarenju "Montevideo, Bog te video!".

Ljubav prema ekstremnim sportovima je nasledio od oca koji se njima bavio i od dede koji je bio prvak Jugoslavije u motociklizmu. Od svoje sedme godine zainteresovan je i za podvodni ribolov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike