DECA BEOGRADA Igor Benčina: Od "Kad porastem biću kengur" do "Zlatni dečko" - domaći glumac puni bioskopske sale

13.02.2022

18:45

0

Značajniji porast popularnosti stekao je tokom 2018. i 2019, ulogama u serijama "Žigosani u reketu", "Žmurke", "Pet", odnosno "Grupa"

DECA BEOGRADA Igor Benčina: Od "Kad porastem biću kengur" do "Zlatni dečko" - domaći glumac puni bioskopske sale
ime_naroda_premijera_12112020_0057 - Copyright Igor Benčina ATA Images/Antonio Ahel

Domaće filmsko ostvarenje "Zlatni dečko" trenutno puni bioskopske sale širom Srbije, a jednog od glavnih likova, Makija, tumači Igor Benčina, koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri zabeležio nekoliko zapaženih uloga, kako u domaćim, tako i u stranim filmovima i serijama.

Igor je rođen je 1980. godine u Zemunu, kao najstarije dete u porodici. Njegov rođeni brat je glumac Petar Benčina, dok im je tetka, Branka Pujić, takođe glumica.

Uz četiri godine mlađeg brata Petra, Igor ima još dve rođene sestre. 

Igor Benčina ATA Images/Antonio Ahel
 

Glumu je diplomirao na Akademiji umetnosti beogradskog Alfa univerziteta, u klasi profesora Nebojše Dugalića, 2010. godine.

Na filmskim ekranima se prvi put pojavio 2004. u filmu "Kad porastem biću kengur", gde je igrao sporednu ulogu.

Potom je igrao u nekoliko televizijskih serija i filmova, dok je 2015. ostvario ulogu u projektu "Poslednji panteri", koji je, pored Srbije, sniman u Engleskoj i Francuskoj.

- Posebno sam uživao snimajući britansko-francusku kriminalističku seriju "Poslednji panteri" u Londonu i Srbiji. Pre toga dugo nisam radio, a onda mi se ukazala prilika za ovako veliki projekat, pored ljudi koji su nominovani za Oskara, Džona Harda i Samante Morton - izjavio je Benčina svojevremeno.

Igor Benčina ATA Images/Antonio Ahel
 

Značajniji porast popularnosti stekao je tokom 2018. i 2019, ulogama u serijama "Žigosani u reketu", "Žmurke", "Pet", odnosno "Grupa", gde je dobio glavni lik u glumačkoj podeli - policijskog inspektora Gagu.

Serija predstavlja nastavak pilot epizode serije "Odeljenje", realizovane 2014. godine.

Publika je nedavno mogla da ga gleda i u seriji "Crna svadba" koja se bavi vlaškom magijom, gde tumači ulogu sveštenika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike