Deca Beograda: Petar Nenadić - uprkos najtežoj odluci u karijeri, srpski rukometaš će i dalje igrati

20.02.2022

18:15

0

Potiče iz rukometaške porodice, a karijeru je započeo u Crvenoj Zvezdi

Deca Beograda: Petar Nenadić - uprkos najtežoj odluci u karijeri, srpski rukometaš će i dalje igrati
Petar Nenadić - Copyright Profimedia

Jedan od najboljih srpskih rukometaša Petar Nenadić (35), pre nekoliko dana je doneo, kako je i sam istakao, "najtežu odluku u karijeri, ali ispravnu", kada se povukao iz reprezentacije Srbije!

Rođen je 28. juna 1986. godine u Beogradu. Potiče iz rukometaške porodice - otac Velibor je bio rukometaš i kapiten Crvene Zvezde tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, majka Dragica Lečić-Nenadić igrala je u dresu KK "Crvene Zvezde".

MN Press
 

Petar je rukometašku karijeru započeo u "Crvenoj Zvezdi". Sve od 2003. do 2007. nastupao je za crveno-bele, i za to vreme je osvojio tri šampionske titule i Kup.

Tokom 2007. prelazi u Barselonu, gde igra samo jednu sezonu. Potom "oblači" dres mađarskog "Pik Segeda" i nastupa za taj klub od 2008. do 2010, da bi naredne dve godine branio boje danskog Holstebroa. U Poljsku Vislu iz Plocka prelazi 2012, gde u sezoni 2013/14. za pomenuti klub postiže 69 golova u Ligi šampiona, što mu je najbolji učinak u elitnom takmičenju.

U narednoj sezoni je igrao u dresu Berlina, sa kojim je osvojio Kup EHF, dok je 2015/16. završio kao najbolji strelac Bundeslige.

Sa reprezentacijom Srbije, od koje se nedavno oprostio, osvojio je prvobitnu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Srbiji 2012. godine.

Zatim, na Prvenstvu Evrope 2014. na kojem je reprezentacija Srbije zauzela tek 13. mesto, Petar Nenadić je sa 11 golova bio prvi strelac nacionalnog tima, kao i na kontinentalnom šampionatu u Poljskoj 2016. godine kada je postigao 18 pogodaka.

U decembru 2017. godine prešao je u mađarski Vesprem, za koji i trenutno igra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike