Grad Beograd donirao Sjenici kamion za skupljanje otpada: Prvi korak ka podizanju svesti o ekologiji (FOTO)

08.02.2022

13:46

0

Vesić je podsetio da je Beograd pomagao i Kosovskoj Mitrovici, koja je dobila dva smećara, kao i Zubinom potoku

Grad Beograd donirao Sjenici kamion za skupljanje otpada: Prvi korak ka podizanju svesti o ekologiji (FOTO)
Tan2022-2-8_14143375_0 - Copyright TANJUG/ PREDRAG MITIC

Beogradsko javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" doniralo je danas opštini Sjenica kamion za sakupljanje i odvoženje komunalnog otpada.

Ključeve kamiona je predsedniku te opštine Munibu Mujagiću uručio direktor "Gradske čistoće" Marko Popadić, u prisustvu ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Ministarka Vujović je izrazila je zadovoljstvo jer je, kako je rekla, opštini Sjenica kamion smećar bio izuzetno potreban.

Tanjug/Predrag Mitić
 

Podsetila da je Mujagić, prilikom nedavno posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sjenici, kao jedan od problema koji se odnose na zaštitu životne sredine naveo da im nedostaje mehanizacija zarad boljeg uklanjanja komunalnog otpada.

Vujović je rekla da je zahvaljujući brzoj reakciji zamenika gradonačelnika Beograda i direktora "Gradske čistoće" kamion smećar danas dodeljen opštini Sjenica.

Između ostalog, navela je da se intenzivno radi na projektovanju za sanaciju i zatvaranje nesanitarne deponije "Goveđak" u Sjenici.

Tanjug/Predrag Mitić
 

- Ovo su prvi koraci da vidimo kako da podignemo svest o zaštiti životne sredine i šta je to što još možemo da učinimo za opštinu Sjenica kada govorimo o ekologiji. U prethodnom periodu smo dali na korišćenje 120 kontejnera i naravno da ćemo, kao Ministarstvo, nastaviti da pomažemo i u narednom periodu - rekla je Vujović.

Vesić je rekao da Grad Beograd, kao najveća lokalna samouprava ima potrebu i obavezu da pomaže drugim lokalnim samoupravama i s tim u vezi dodao da beogradska preduzeća, kada god mogu, izlaze u suret lokalnim samoupravama na teritoriji Srbije koje su siromašnije i kojima je pomoć potrebna.

Tanjug/Predrag Mitić
 

- Sjenica ima tri ovakva autosmećara i ovo će im biti četvrti, a mi u Beogradu imamo 157 velikih i 47 malih i sada čekamo isporuku novih 29 tako da je jasno da imamo mogućnosti i potrebu da pomognemo drugima - rekao je Vesić.

Podsetio je da je Beograd pomagao i Kosovskoj Mitrovici, koja je dobila dva smećara, kao i Zubinom potoku.

Tanjug/Predrag Mitić
 

- Trudimo se da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognemo - rekao je Vesić i dodao da je 2013. godine "Gradska čistoća" imala nešto manje od 100 kamiona, a da ih danas ima 104 više, te da će ih sa novih 29 biti 133 više nego 2013. godine.

Mujagić je rekao da je Sjenici kamion smećar neophodan i da će puno značiti toj opštini.

- Ovo je posledica posete predsednika Vučića koji je imao razumevanja za sve probleme sa kojima se opština Sjenica suočava - rekao je Mujagić.

Dodao je da se očekuje da uskoro počne izgradnja deonice autoputa od Duge Poljane do Preljine, kao i početak izgradnje osnovne škole u Sjenici koja će, kako je rekao, biti jedna od najmodernijih u državi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike