Laki za upotrebu, a poklopci uvek zatvoreni: Džambo kontejneri osvanuli na Zvezdari (FOTO)

19.01.2022

11:00

0

Autor: 24sedam

Iz "Gradske čistoće" apeluju na sugrađane da savesno odlažu otpad, da ga ne ostavljaju pored kontejnera ili na zelene i druge javne površine

Laki za upotrebu, a poklopci uvek zatvoreni: Džambo kontejneri osvanuli na Zvezdari (FOTO)
Beoinfo

U Ulici gospodara Vučića, od Bulevara kralja Aleksandra do Vojislava Ilića, danas su postavljeni "džambo" kontejneri zapremine 3,2 kubika. 

Ovaj projekat je započelo JKP "Gradska čistoća", a iz ovog komunalnog preduzeća saopštavaju da je iz upotrebe povučeno 28 klasičnih nadzemnih kontejnera zapremine 1,1 kubnog metra, a postavljeno 18 novih "džambo" kontejnera zapremine 3,2 kubika.

Beoinfo
 

- "Džambo" kontejneri zauzimaju manji deo javne površine, a primaju veće količine otpada. Poklopci ovih kontejnera su uvek zatvoreni pa životinje lutalice i ptice ne mogu prosipati otpad van kontejnera, koji se otvara pomoću nožne papuče, što sugrađanima znatno olakšava upotrebu kontejnera - rekli su oni. 

Iz "Gradske čistoće" ističu da je prednost "džambo" kontejnera u tome što nemaju točkiće pa je njihovo pomeranje, izuzev kamionima ovog preduzeća, gotovo onemogućeno. 

Beoinfo
 

- Nesavesnim izmeštanjem kontejnera se učesnici u saobraćaju dovode u opasnost, a nova tehnologija odlaganja otpada u „džambo” kontejnere rešava ovaj problem - dodaju iz ovog komunalnog preduzeća.

Iz ovog gradskog preduzeća apeluju na sugrađane da savesno odlažu otpad, da ga ne ostavljaju pored kontejnera ili na zelene i druge javne površine, ali i da u kontejnere ne bacaju žar i nedovoljno ohlađen pepeo, što bi moglo da izazove požar, uništavanje kontejnera i da dovede u opasnost okolno rastinje i objekte.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi