Oglasila se još jedna Matejeva drugarica: Pretio joj je vidovnjak koji tvrdi da je Splićanin živ

23.01.2022

16:22

0

Potraga za njim traje već više od tri nedelje, a kockice oko Periševog nestanka i dalje se nisu sklopile

Oglasila se još jedna Matejeva drugarica: Pretio joj je vidovnjak koji tvrdi da je Splićanin živ
Profimedia/Pixabay/Mup HR

Mladić Matej Periš (27) iz Splita nestao je pre 24 dana u Beogradu, a poslednji je put viđen u Beton hali.

Potraga za njim traje već više od tri nedelje, a kockice oko Periševog nestanka i dalje se nisu sklopile. Upravo su se, zbog misterije kojom je ovaj slučaj obavijen, na društvenim mrežama danima pojavljivale najrazličitije teorije o tome da li je mladi Splićanin živ ili nije, da li se negde krije i gde, da li je od nečeg bežao ili ka nečemu išao u noći kada je poslednji put viđen.

Među onima koji su komentarisali Perišev nestanak bio je i navodni M. R., koji je na društvenim mrežama izneo tvrdnju da je Matej živ, predstavljajući se kao "vidovnjak". Željana M. iz Bajine Bašte, drugarica nestalog mladića, obratila se ovom "vidovnjaku" pokušavajući da, kako je ispričala u razgovoru za Telegraf.rs, utvrdi zbog čega je izneo takve tvrdnje.

- Videla sam taj komentar na Jutjubu, a onda i na Fejsbuku i obratila sam mu se. Želela sam da znam kako tako nešto može da tvrdi neko ko Mateja ne poznaje. On me je odmah pitao da li sam ja njegova devojka, i da li mislim da je on budala, a onda rekao kako sam ja upletena u njegov nestanak. Nisam želela dalju komunikaciju sa njim, pošto mi je jednom napisao da je živ, a onda da je ubijen, ali mi je on napisao: "Ubiću vas". Uznemirila sam se, a onda sam tu pretnju smrću prijavila policijskoj stanici u Bajinoj Bašti - ispričala je Željana.

Kako kaže, nije joj bilo svejedno kada je pročitala te reči, ali se M. R. tu nije zaustavio.

- Čak i posle toga, kada sam mu rekla da sam ga prijavila policiji, napisao mi je da, ukoliko želim da pronađem Mateja, odem u Beograd i pronađem napuštenu zgradu oko koje je sve peskovito. Nije me to polakomilo, Beograd je ogroman, koliko samo takvih zgrada ima - navodi naša sagovornica.

Ona dodaje da veruje da je Matej živ, a opisuje i kako je izgledalo njihovo poslednje dopisivanje.

24sedam/Ivan Mitić
 

- Čuli smo se, ako se ne varam, 15. decembra. On je studirao, imao velike planove, pričao o nekom svom projektu. Nije mi delovao uplašeno, rekla bih više da je zvučao zabrinuto da li će on to moći - priseća se Željana.

Kako kaže, u medijima i na društvenim mrežama, čitala je o raznim teorijama, pa i o onoj da je izvršio suicid, što kategorički odbacuje.

- Čovek koji je imao planove kao on, sigurno se ne bi ubio. Takođe, ne bi prešao tolike kilometre iz Splita do Beograda, pa da to uradi u drugoj zemlji. Bilo je i onih teorija da su njegovi drugovi umešani, što nije tačno - priča Matejeva drugarica.

Sumnja se na najcrnji scenario

Kako je istakao izvor iz istrage za "Kurir", koordinacija hrvatske i srpske policije traje od početka nestanka mladića.

- Istražitelji koji rade na slučaju su najiskusniji i moram reći da je reč o pravim profesionalcima. Uključili su svu potrebnu tehniku za potragu - istakao je i dodao da ne postoji rupa u potrazi srpske policije.

Objasnio je i da suinspektori pregledali sate i sate snimaka sa nadzornih kamera u Beogradu.

24sedam/Goran Sivački/Ivan Mitić
 

- Razgovarali su sa svim svedocima, pronašli Matejeve kontakte iz mobilnog telefona,rekonstruisali njegovo kretanje, ali i kretanje njegovih prijatelja. U potragu su pored rečne policije i ronilaca Žandarmerije uključene i druge policijske jedinice, policijski psi, dronovi, sonari i sva druga neophodna tehnička oprema - objašnjava sagovornik i nagašava da je izvesno da mladić nije žrtva nasilja.

- Sve je nažalost izvesnije da se on utopio u Savi, a da je telo brzo došlo do Dunava, te se s toga potraga proširila i na tu reku, a obaveštene su i policijske uprave iz gradova kroz koje protiče Dunav - dodaje on.

Bonus video:

MUP Srbije

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti