Ovo su tri ključna momenta za Nenada Periša: "Mene će samo istina dovesti do sina"

23.01.2022

13:21

0

Podsećamo, Matej Periš nestao je tokom noćnog izlaska sa prijateljima

Ovo su tri ključna momenta za Nenada Periša: "Mene će samo istina dovesti do sina"
nenad_peris_gotik_02012022_0029 - Copyright Milan Maricic/ATAImages

Za nestalim Splićaninom, Matejem Perišem (27), traga se već 24 dana, a njegov otac Nenad i dalje ne gubi nadu da će se u Split vratiti zagrljen sa svojim sinom.

Ovaj čovek ujedinio je ceo region, a zbog svog racionalnog i čvrstog stava u teškim trenucima, postao je predmet divljenja.

- Pokušavam da budem racionalan, to mi uspeva tokom dana, onda vas stignu emocije. Muka - ovim rečima je Nenad Periš počeo priču za sarajevsku televiziju "Face".

Upitan kako se bori sa toliko informacija, od kojih su mnoge netačne, on kaže:

- Verovatno sam nekako stvorio odbrambeni mehanizam. Razgovaram sa MUP Srbije, njima apsolutno verujem. Ima i mnogo iskrenih novinara, profesionalaca, i njima iskreno zahvaljujem na svemu. Razumeju kako je čoveku koji traži svoje dete. Kao i u svemu, ljudi neka nisu promišljeni, pa bude i dezinformacija. To ničemu ne služi. Verujte, nikome ne zameram. Imam svoj problem i tome sam okrenut. Svako ima svoju čast.

On se nada i veruje da će ova teška životna drama imati srećan kraj.

- Mislim da će me svi shvatiti kao roditelja, imati samo jednu stvar koja vam je važna. Mene će samo istina dovesti do sina. Ja i dalje verujem da će biti sve u redu. Dokle god me neka činjenica ne demantuje, živeću u toj nadi. Informacije stalno dolaze. Problem u istrazi je što policija mora da proverava svaku informaciju koja je često i dezinformacija. Verujte, policija radi vrlo stručno i pedantno. Ja sam laik, ali mogu im reći samo veliko hvala. Nikad neću moći da im zahvalim za sve što su uradili, i sa stručne i sa ljudske strane. Znate kako, sretnete se sa policajcem koji se nagledao svega i svačega, pa i sa novinarom, pa kad vidite čoveku suzu u oku, ne gubite nadu u ljudskost, niti u srećan kraj - jedva je Nenad Periš izgovorio ove reči.

Upitan da li postoje "rupe" u celoj priči oko Matejevog nestanka odgovara:

- Dve rupe su vrlo bitne. To je pre svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli, jer ne znam da li se tu nešto dogodilo, a ja ne verujem da jeste. Druga je možda čak i važnija, to je spuštenja Mateja u prostor nalik terasi pored reke Save, što je ograđen prostor dužine 15-ak metara i širine desetak. Tu takođe nemamo snimak da vidimo da li je tu bilo još nekoga ili da li je Matej prešao tu ogradu, jer je tu koso i moguće je okliznuti se i pasti. Pitao sam inspektora da li je moguće na tom mestu izaći, a da kamere ne zabeleže, jer tu ima kamera, a dobio sam odgovor: 'Da'. To su dve meni posebno bitne stvari, a treća mi je signal Matejevog mobilnog koji je lociran u blizini Ratnog ostrva. Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke. Od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo je oko tri sata, a taj mobilni može dati signal jedino ako je na površini, zato mi je to vrlo bitan podatak.

Kaže da je imao sastanak s policijom pre desetak dana i da će imati ponovo naredne nedelje.

Podsećamo, Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra, kada je, pod još nerazjašnjenim okolnostima izašao iz kluba u kojem je boravio sa prijateljima is Splita.

Svoju jaknu je ostavio u klubu, a na snimcima koji su dostavljeni policiji sa obližnjih kamera, vidi se kako Matej trči po okolnim ulicama u blizini kluba "Gotik" u Beton hali, pokušava da zaustavi taksi i zatim nastavlja da trči ka reci.

Poslednje što je zabeležila kamera, jeste navodno ulazak Mateje u reku u kojoj je neko vreme plivao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike