Ovo je poslednja poruka koju je Matej poslao svom ocu: Nenad Periš otkrio - evo šta je za njega najveća misterija

15.01.2022

08:04

0

Sin mu je poslao poslednju poruku sa granice, uputio mu je četiri reči.

Ovo je poslednja poruka koju je Matej poslao svom ocu: Nenad Periš otkrio - evo šta je za njega najveća misterija
Milan Maricic/ATAImages

Matej Periš (27), mladić iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine. Njegov otac Nenad Periš tvrdi da iako je šesnaesti dan potrage još ne gubi nadu da će sa živim sinom vratiti kući.

Gotovo svakog dana Periš je u kontaktu sa prijateljem njegovog sina.

- Ne čujem se sa svima njima već samo sa jednim. Uveren sam da je i njima teško jer su došli sa Matejem da se provedu, a vratili su se bez njega. Rekli su mi da ga nisu odmah potražili jer su "mislili da priča sa nekim". To su momci sa kojima se moj sin druži od prvog razreda osnovne škole. Očito su bili uzbuđeni zbog dočeka Nove godine. Pogledao sam snimke dok su putovali ka Srbiji i one iz restorana. Ništa na njima nisam primetio neobično. Verovatno će svi zbog nekih operativnih saznanja biti saslušani i u hrvatskoj policiji  - kaže Periš i dodaje da ih ni za šta ne krivi jer su "oni došli da se provedu u Srbiji".

Kako otac nestalog mladića iz Splita kaže, obavešten je da je poslednji poziv njegov Matej uputio sestri svog prijatelja.

- Matej je nju poslednju zvao. Koliko znam tada mu se nije javila. Mislim da je spavala u vreme poziva i nije čula telefon - tvrdi Nenad Periš, piše Telegraf.

Prema njegovim rečima mnogo ima detalja koji mu nisu jasni.

- Ne znam gde je Matej krenuo. Niti zašto je zaustavio taksi i gde je želeo da ode. Zašto se vratio ka Savi? Zašto drugovima ništa nije rekao? U isti mah deluje mi zaista nemoguće da je on mogao da preskoči tako visoku ogradu da siđe do Save i da upadne u nju. Kamere su samo snimile Mateju koji ide ka Savi i tu se snimak prekida - objašnjava Nenad Periš.

O svim tim pitanjima priča i sa suprugom i ćerkama od 19 i 16 godina. One prate svaki tekst koji se objavi o Mateju i u svakom od njih traže odgovor na pitanje "Gde je nestao Matej".

- Sin mi je poslao poslednju poruku koja je glasila: "Tata ulazimo u Srbiju". Više ništa nisam dobio od njega. Za njega mogu samo reći da ga u životu nisam video pijanog, a kamoli pod dejstvom nekih supstanci. Na snimcima koje sam gledao i koje je vaša policija objavila ne deluje mi pijano. Matej trči pravolinijski, zaobilazi vozila dolazi to taksiste, tu želi da sedne na mesto za putnike... Verujem da je taksista mogao da ga poveze on bi mu rekao gde tačno želi da ide - tvrdi Periš.

(Nenad Periš) Milan Maricic/ATAImages
 

Šesnaest dana je prošlo od kada je nestao Matej Periš i prema rečima njegovog oca i dalje gaji manji procenat nade da je njegov sin negde živ.

- Svestan sam svega, ali verujem u Boga i gajim nadu da ću naći sina - kaže Periš.

Matejev otac juče je bio sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom, načelnikom PU za grad Beograd Veselinom Milićem i načelnicima odeljenja koja su uključeni u potragu.

- Ronioci su bili u Savi i ponovo je pretraživali. Uveren sam da policija daje sve od sebe da ga što pre pronađe - kaže Nenad Periš.

Bonus video

24sedam TV

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti