Telefon izgubio signal kada je upao u vodu? Bivši inspektor otkrio nove detalje slučaja nestanka Mateja Periša!

04.01.2022

13:24

0

Prema njegovim rečima, ekipe policije su brzo reagovale, jer je ovaj slučaj ocenjen kao visokorizičan

Telefon izgubio signal kada je upao u vodu? Bivši inspektor otkrio nove detalje slučaja nestanka Mateja Periša!
KATA4615 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Vreme je dragoceni faktor u svakoj istrazi, ali najbitnije su izjave Matejevih prijatelja, jer oni tačno znaju u kakvom je rasploloženju bio i zašto je otišao iz kluba, izjavio je danas na Savskoj promenadi bivši inspektor za otmice i iznude Slobodan Mišković povodom slučaja Splićanina Mateja Periša (27), koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra iz kluba "Gotik" u Beton hali.

Prema njegovim rečima, ekipe policije su brzo reagovale, jer je ovaj slučaj ocenjen kao visokorizičan.

- Pouzdano znam da su u gradskom SUP-u sva odeljenja uključena u ovu akciju i da im je on prioritet. Posla ima dosta, mogu samo da zamislim koliko su sati video-materijala sa raznih kamera pregledali dok nisu konačno našli kamere koje su zabeležile Mateja. Tačno su znali šta da traže i gledaju u odnosu na objekte koji se nalaze levo i desno od lokala iz kojeg je on nestao - objašnjava bivši inspektor. 

Mišković ističe da je vreme uvek dragoceni faktor, kao i da je svaki slučaj specifičan za sebe. Takođe, on dodaje da je policija morala da obavi i razgovore sa ljudima koji su bili sa Matejem, kao i sa osobljem kluba "Gotik".

- Najbitnije su izjave njegovih prijatelja, jer oni znaju u kakvom je raspoloženju on bio, zašto je otišao... Iako ne znaju šta se posle dešavalo, mogu da pretpostave. Takođe, deo toga smo i videli na snimcima - navodi on.

24sedam/Katarina Mihajlović
Slobodan Mišković

Na pitanje koje su područje ronioci jutros pretraživali, bivši inspektor je kazao da su oni mogli da pregledaju samo lice mesta. 

- Područje reke nije malo, voda je brza, hladna, mutna, ronioci najbolje znaju koliko su uslovi za rad nezahvalni. Oni mogu da pogledaju, uslovno rečeno, lice mesta, gde se pretpostavlja da je ušao u vodu - ističe bivši inspektor. 

On je dodao da je Matejev telefon izgubio signal, te pretpostavlja da je to zbog toga što mu je upao u vodu. Ali, kako je istakao, ne mora da znači da je ovaj Splićanin i ušao u Savu. 

Zašto nije otmica u pitanju?

Bivši inspektor je stavio tačku na sumnju da je reč o otmici, rekavši kako one funkcionišu na terenu Beograda i Srbije. 

- Kada govorimo o otmicama u Beogradu i Srbiji, iz mog iskustva, otmičari bi se vrlo brzo javili rodbini i roditeljima i tražili otkup, za manje od 24 sata. To posle poprima neki drugi tok istrage i rada - objašnjava on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike