Prijatelji nestalog Mateja bili na poligrafu: Otkriven važan detalj tokom ispitivanja

04.01.2022

12:54

0

U toku je pretraga rečnog dna

Prijatelji nestalog Mateja bili na poligrafu: Otkriven važan detalj tokom ispitivanja
Screenshot_7 - Copyright Google earth/printscreen MUP BiH printscreen/ALO

Prijatelji nestalog Mateja Periša, bili su na poligrafskom testiranju, pre nego što su se sinoć vratili za Split.

Kako smo pisali, juče su se u popodnevnim časovima pojavili snimci u noći nestanka, na kojima se navodno vidi nestali mladić kako trči po okolnim ulicama u blizini Beton hale, a mnogi su uočili jedan detalj zbog koga su posumnjali da je reč o Splićaninu.

Naime, prilikom prijave nestanka, prijatelji su rekli da je Matej imao crne patike, a na snimku je mladić sa potpuno belim. Ipak, na poligrafu je utvrđeno da su momci pogrešili u opisu.

- Ispostavilo se da su oni u startu dali pogrešnu boju patika. Rekli su da su patike crne sa belim đonom, ali su one zapravo potpuno bele, kako se i vidi na snimku na kome mladić trči - objašnjava sagovornik blizak istrazi.

Ronioci na terenu

Rečna policija i ronioci od jutros sonarom pretražuju rečno dno u potrazi za Splićaninom Metejem Perišem (27), koji je nestao, u noći između 30. i 31. decembra, iz kluba "Gotik" u Beton hali.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kako javlja naš reporter, ronioci su trenutno na delu kod restorana "Savanova", koji se nalazi na Promenadi, te se pretpostavlja da će krenuti da "češljaju" reku sve do kluba "Gotik".

Na licu mesta se nalazi jedan čamac i brod, a ispred kluba "Gotik" nalazi se veliki broj okupljenih građana, koji pomno posmatraju akciju rečne policije.

Pronađeni lični predmeti

Kako smo ranije preneli, na Sava promenadi okupljen je veliki broj policajaca, kao i očevidaca koji kažu kako su videli da su policajci iz "velikog lonca za cveće" uzeli jedan sitni predmet za koji se pretpostavlja da je pripadao Mateju i stavili ga u kesu, piše Slobodna Dalmacija.

Spekuliše se i o patici koja je navodno blizu nađena, ali sve su to zasad nagađanja, prenose hrvatski mediji.

Snimljen na kamerama

Podsećamo on je primećen na kamerama u noći nestanka, kako trči po okolnim ulicama u blizini Beton hale i pokušava da zaustavi taksi, a zatim se spušta do reke i ulazi u Savu.

 

Na najnovijim snimcima, vidi se kako istrčava iz kluba "Gotik" i ulazi u reku. Snimke možete pogledati OVDE.

Matejin otac, Nenad Periš, potvrdio je da se na snimcima nalazi njegov sin, dok smatra da na snimku kako nešto pliva u reci, nije Matej.

Obratio se i MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da, od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) u Beogradu, danonoćno tragaju za njim i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi što pre pronašli mladića.

Kako se navodi u saopštenju MUP, u potrazi za Matejem Perišem neprekidno učestvuju pripadnici nadležnih organizacionih jedinica, među kojima su Uprava kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd, Policijska ispostava za bezbednost na rekama, sve policijske stanice na teritoriji grada, a od jutros su u potragu uključeni i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije.

Dodaju da pripadnici Policijske ispostave za bezbednost na rekama, zajedno sa kolegama iz Policijske brigade, od trenutka prijave nestanka Mateja Periša patrolnim čamcima pretražuju Savu i Dunav, kao i obale dve reke.

- Policija nastavlja dalji rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom mladića Mateja Periša i intenzivno tragaju za njim - zaključeno je u saopštenju.

Bio u klubu "Gotik"

Mateju se svaki trag izgubio, u noći između četvrtka na petak, oko 2.30 časova.

On je prethodno taj dan, doputovao iz Splita za Beograd, gde je trebalo sa još šestoricom prijatelja da proslavi Novu godinu.

Nakon što su ručali u jednom beogradskom restoranu na keju, odlučili su da provod nastave u obližnjem klubu "Gotik".

24sedam/GoranSivački/MUP BiH
 

Međutim, u jednom trenutku provoda, Matej je otišao do toaleta i nije se vratio.

Iako je njegovim prijateljima bilo sumnjivo što se ne vraća i nisu mogli da ga nađu u klubu, pomislili su da je otišao sa nekom devojkom, pa su nestanak prijavili tek sutradan, popodne, kako se nije vratio ni narednog jutra u apartman.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike